Σκοπός της συγχώνευσης είναι η ορθότερη εκμετάλλευση του χαρτοφυλακίου ακινήτων
Η Φάις Συμμετοχών Α.Ε. με διακριτικό τίτλο “Fais Group” ανακοίνωσε ότι στις από 06.06.2025 συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων των 100% θυγατρικών της εταιρειών (με άμεση και έμμεση συμμετοχή), ενέκριναν την έναρξη της διαδικασίας συγχώνευσης με απορρόφηση από την ONE OUTLET ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΕΚΠΤΩΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ, το διακριτικό τίτλο ONE OUTLET A.E. και αριθμό ΓΕΜΗ 131375901000, (στο εξής η «Απορροφώσα»), της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία FLS ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, το διακριτικό τίτλο F.L.S. ΜΟΔΙΑΝΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε και αριθμό ΓΕΜΗ 149671101000 (στο εξής η «Απορροφώμενη») σύμφωνα με τις διατάξεις των Νόμων 4601/2019, 4548/2018 και 5162/2024, επειδή έκριναν ότι αυτό συμφέρει και τις δύο εταιρείες.
Την 11/06/2025 καταχωρίθηκαν στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) με κωδικούς αριθμών καταχώρισης 5399911, 5399917, 5399932, 5399929 το από 06/06/2025 Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης των εταιρειών καθώς και οι σχετικές ανακοινώσεις καταχώρισης.
Οι ανωτέρω συμβαλλόμενες εταιρείες συμφωνούν τη συγχώνευση με απορρόφηση της Απορροφώμενης από την Απορροφώσα, βάσει των από 31 Δεκεμβρίου 2024 λογιστικών καταστάσεων μετασχηματισμού της Απορροφώμενης Εταιρείας.
Με την συγχώνευση δι’ απορροφήσεως της Απορροφώμενης επιδιώκεται η συγκέντρωση της δραστηριότητας της διαχείρισης ακινήτων στην εταιρεία (η Απορροφώσα) στην οποία ανήκει το ποσοστό του ακινήτου που δραστηριοποείται (η Απορροφώμενη) και η μείωση των λειτουργικών εξόδων. Σκοπός της συγχώνευσης είναι η ορθότερη εκμετάλλευση του χαρτοφυλακίου ακινήτων. Επιπρόσθετα μέσω της συγχώνευσης επιδιώκεται η μετάβαση της Απορροφώσας σε ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο, το οποίο θα μεγιστοποιεί την αξία των μετόχων μέσα από την ενίσχυση των επαναλαμβανόμενων εσόδων και του EBITDA, την δημιουργία σταθερών ταμειακών ροών και την διαφοροποίηση της δραστηριότητας.
Η ολοκλήρωση της Συγχώνευσης τελεί υπό την αίρεση των κατά νόμο απαιτούμενων εγκρίσεων των αρμόδιων οργάνων των Συγχωνευόμενων Εταιρειών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ηλιούπολη: Το «Χαλικάκι» στο επίκεντρο σύγκρουσης Δήμου, ΕΤΑΔ και κατοίκων
- Safe Bulkers, Inc. - Safe Bulkers, Inc. Reports First Quarter 2026 Results and Declares Dividend on Common Stock
- Σοκ στην πρεμιέρα για Πορτογαλία: Το Κονγκό της έκοψε βαθμούς
- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. - Η εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» ανακοινώνει την επιτυχή τιμολόγηση της έκδοσης Ομολογιών ύψους €500 εκατομμυρίων με λήξη το 2033
- Eurostat: Στον πάτο παραμένει η Ελλάδα σε κατά κεφαλήν ΑΕΠ, αλλά η ευημερία των νοικοκυριών εμφανίζεται λίγο καλύτερη
- Βουλγαρία: Δεν θα στηρίξει κυρώσεις της ΕΕ κατά του πατριάρχη της Ρωσίας ή της Lukoil
- Τραμπ: «Η συμφωνία με το Ιράν θα υπογραφεί σύντομα, ίσως αύριο ή την Παρασκευή»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








