Το εν λόγω πρόγραμμα προβλέπει την υλοποίηση έργων με ισχύ έως 50 kW από επαγγελματίες αγρότες, από αγρότες ειδικού καθεστώτος και από αγροτικές επιχειρήσεις.
Αυξημένο ενδιαφέρον έχει προκληθεί, από την πλευρά των αγροτών για το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι», το οποίο άνοιξε για αιτήσεις στις 9 Απριλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΕΝ, ήδη έχουν κατατεθεί πάνω από 3.000 αιτήσεις, ξεπερνώντας, ήδη, τον προϋπολογισμό των 30 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα, που προκηρύχθηκε τις προηγούμενες ημέρες από το ΥΠΕΝ, προβλέπει την υλοποίηση έργων με ισχύ έως 50 kW από επαγγελματίες αγρότες, από αγρότες ειδικού καθεστώτος και από αγροτικές επιχειρήσεις.
Μάλιστα, η επιδότηση αγγίζει το 30%, δηλαδή μέχρι 350 ευρώ ανά κιλοβάτ και βασική προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης στο πρόγραμμα είναι ο ωφελούμενος να μην έχει ξεκινήσει καμία εργασία ή παραγγελία για τον φωτοβολταϊκό σταθμό.
Εφόσον διαθέτει άνω της μιας αγροτικές παροχές ηλεκτρικής ενέργειας έχει τη δυνατότητα υποβολής αίτησης για την χρηματοδότηση φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος έως 50kW για κάθε μια εξ’ αυτών.
Παράλληλα, οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν ενεργή αγροτική παροχή και να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων κατά το τρέχον έτος, ώστε να γίνουν ενεργειακά αυτόνομοι. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως παράγοντας τη δική τους «πράσινη» ενέργεια, θα μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος.
Κατά στελέχη του ΥΠΕΝ, εκτιμάται ότι πρόκειται και για μια επένδυση χωρίς μεγάλο οικονομικό ρίσκο, καθώς ο αγρότης που θα κατασκευάσει φωτοβολταϊκό θα χρειαστεί μια περίοδο 3-4 ετών για να αποσβέσει την επένδυση και στη συνέχεια θα απολαύσει μια διαρκή μείωση του κόστους ηλεκτρικού ρεύματος.
Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων είναι η 15η Μαϊου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Jan Κaras: Ο CEO του ΟΠΑΠ επενδύει στην Ελλάδα
- Ασφάλειες: Η αφαίμαξη με τα συμβόλαια υγείας συνεχίζεται – Έφθασαν τα ειδοποιητήρια με νέες αυξήσεις 9%
- Ιβάν Σαββίδης: «Πακετάρει» τα μέσα ενημέρωσης και ρίχνει νέο χρήμα στο Open
- Coca Cola 3E: Τί φέρνουν στην κατανάλωση οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αύξηση του καφέ
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις