Η τρίμηνη προθεσμία που προβλέπει ο αλβανικός εκλογικός νόμος για την ορκωμοσία του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας εκπνέει
Εντός της ημέρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί η διαδήλωση για την άμεση απελευθέρωση του Δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη. Ένας από τους ομιλητές θα είναι ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ενώ το παρών θα δώσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Η εκδήλωση για την άμεση απελευθέρωση θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια», στις 18:00, στον κεντρικό πεζόδρομο Σπηλαίων στη Χιμάρα.
Ενεργή η στήριξη της Ελλάδας στον Μπελέρη
Από την μεριά της, η Ελλάδα στηρίζει ενεργά τον Μπελέρη και κάνει προσπάθειες για την απελευθέρωση του. Ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα στον Αλβανό ομόλογο του κατά την διάσκεψη του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.
Επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης τηλεφώνησε δύο φορές στην Αλβανίδα ομόλογο του για το θέμα. Όπως έχει δηλώσει η Αλβανία «πυροβολεί τα πόδια της με δεδομένη και την ευρωπαϊκή της προοπτική» με τις αποφάσεις της.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Άνετη νίκη η Ιαπωνία εναντίον Τυνησίας
- Καύσωνας στην Ευρώπη: Η Γαλλία περιορίζει την κατανάλωση αλκοόλ
- Ανδρέας Δρυμιώτης: «Αν η ΝΔ πέσει στο 25%, ανοίγει ο δρόμος για παραπομπή Μητσοτάκη στο Ειδικό Δικαστήριο»
- Μέτωπο Δημάρχου Πετρούπολης με doValue για το σπίτι συνταξιούχου
- Ξεκινούν οι συνομιλίες στην Ελβετία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, παρά τα περί κλεισίματος των Στενών του Ορμούζ
- Έκτακτη ενίσχυση 150 ευρώ ανά παιδί έως τις 30 Ιουνίου: Ποιοι θα το λάβουν, ποια τα εισοδηματικά κριτήρια
- Ο Ρουμ ύψωσε τείχος και χάρισε ιστορικό βαθμό στο Κουρασάο
- Γερμανία: Ανατροπή με «χρυσό» Ουντάβ στο 90+4’
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








