Διεθνή

Fresh Diet: Από ντελίβερι και «ψίχουλα», στα 18 εκατ. δολάρια

Ο 36χρονος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Fresh Diet, Ζάλμι Ντάτσμαν, που άρχισε την εταιρία του με 500 δολάρια!

Για το εντελώς διαφορετικό τοπίο που επικρατούσε στον κόσμο του επιχειρείν πριν από μια δεκαετία, μίλησε ο 36χρονος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Fresh Diet, Ζάλμι Ντάτσμαν, που άρχισε την εταιρία του με… 500 δολάρια (453 ευρώ)!

«Ξεκίνησα την επιχείρηση πριν από 10 χρόνια, κυριολεκτικά έξω από το διαμέρισμά μου. Σχεδόν δεν ήξερα τι έκανα, μπήκα στο Google, βεβαιώθηκα ότι κανείς άλλος δεν είχε αντίστοιχο εγχείρημα με το δικό μου εδώ στη Νότια Φλόριντα και έβαλα μπρος τα σχέδιά μου», δήλωσε ο CEO σε συνέντευξή του στο CNBC.

Από ντελίβερι και «ψίχουλα», στα 17 εκατ. ευρώ: «Μην τα παρατάτε» | Insider

Η Fresh Diet, προσφέρει προγράμματα γευμάτων έχει ενισχύει σημαντικά τις δραστηριότητες και την παραγωγικότητά της από τότε, ενώ τα έσοδά της έφτασαν τα 18 εκατομμύρια δολάρια το 2022 (16,32 εκατ. ευρώ). Για τους ανθρώπους που φιλοδοξούν να γίνουν επιχειρηματίες, ο 36χρονος προτείνει να αναλάβουν δράση αμέσως. «Δράστε τώρα. Πολλοί άνθρωποι έχουν ιδέες. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να δράσουμε ουσιαστικά, ορμώμενοι από αυτές» διαμηνύει χαρακτηριστικά.

«Ξεκίνησα την επιχείρησή μου με κυριολεκτικά 500 δολάρια στην πιστωτική μου κάρτα, δεν έλαβα κανένα εξωτερικό κεφάλαιο έως ότου πήρα ένα μικρό δάνειο για περίπου δύο χρόνια ώστε να κάνω μια εξαγορά» τόνισε, προσθέτοντας πως ενώ πολλοί επιχειρηματίες διστάζουν να εισέλθουν σε πιο «μεγάλες» αγορές, ο ανταγωνισμός βοήθησε τη Fresh Diet να καλύψει ένα κενό που υπήρχε και να εδραιώσει τη θέση της.

«Καθώς μεγάλωνε η Fresh Diet, συνειδητοποίησα ότι ακόμη και οι παίκτες στη Νέα Υόρκη και στο Λος Άντζελες ήταν πολύ μικροί και κανείς δεν δραστηριοποιούνταν επιθετικά σε εθνικό επίπεδο. Έτσι, μέσα στους πρώτους 12 μήνες, αποφάσισα ότι ήθελα πραγματικά να παίξω ενεργό ρόλο επί όλου του αμερικανικού εδάφους, αντί να εστιάζω μόνο στη Νότια Φλόριντα. Έπρεπε να επεκταθώ γρήγορα» επισημαίνει, συμπληρώνοντας ότι η επιχειρηματική πορεία δεν είναι εύκολη.

close menu