Πολιτική

Γεωργιάδης: Είπε «κάφρους» τους υγειονομικούς στα εγκαίνια νέου κτιρίου του ΕΚΑΒ στη Μυτιλήνη

Υγειονομικοί και μέλη του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου φώναζαν συνθήματα κατά τη διάρκεια του αγιασμού και αυτό ενόχλησε τον υπ. Υγείας

Ανέβηκαν οι τόνοι το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης στη Μυτιλήνη, όταν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου κτιρίου του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης από τον Άδωνι Γεωργιάδη, εργαζόμενοι υγειονομικοί και μέλη του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν για την κακή, όπως υποστήριξαν, κατάσταση στον χώρο της υγείας, τις ελλείψεις προσωπικού και για το γεγονός ότι έγιναν εγκαίνια όχι σε έναν καινούριο χώρο, αλλά σε νοικιασμένο κτίριο.

Κάποια στιγμή άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά τη διάρκεια του αγιασμού, διακόπτοντας τους ιερείς. Η συμπεριφορά αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος τους κατηγόρησε ως «κάφρους», καθώς δεν σεβάστηκαν ούτε την τελετή.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν σχηματίσει κλοιό για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να πλησιάσουν τον Άδωνi Γεωργιάδη ο οποίος από το βήμα τους αποκάλεσε «κάφρους» και άλλα… κοσμητικά, ενώ δικαιολογούσε την πολιτική του υπουργείου του με δηλώσεις τύπου «στη Μυτιλήνη είναι μικρότερες οι αναμονές των ασθενών».

Ακούστηκαν πράγματα όπως «δεν είναι σωστό να φωνάζετε την ώρα που διαβάζεται η ευχή από τους ιερείς. Δεν μπορείτε να λέτε “ου”, είναι βλάσφημο. Μεγάλη Τρίτη» ωστόσο στη συνέχεια ο Υπουργός ξεδίπλωσε ένα πιο ευρύ πλέγμα επίθεσης.

«Φωνή στην ελληνική δημοκρατία δεν έχετε μόνο εσείς έχουμε και εμείς. Εμένα με έχουν εκλέξει 68.000 άνθρωποι. Καθόλου δεν σας φοβόμαστε, μία χούφτα είστε και δεν εκπροσωπείτε κανέναν. Αφήστε λοιπόν τα καφριλίκια και αν ένας από εσάς θέλει ας έρθει εδώ να μιλήσει» είπε ανεβάζοντας πολύ τον τόνο της φωνής του.

«Οφείλω ως υπουργός να δώσω απάντηση. Κάποτε θα πρέπει να μάθετε να κάνετε διάλογο. Δεν μπορείτε να λέτε ‘ου’ όταν οι ιερείς λένε ευχές. Αντί να κάνετε αυτά τα καφριλίκια, αν θέλετε μπορεί να έρθει κάποιος εδώ να μιλήσει. Διαλέξτε έναν να έρθει εδώ να πει τα αιτήματά σας. Ήρθατε σήμερα εδώ να διαμαρτυρηθείτε σαν τους κάφρους σε τι πράγμα, στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του ΕΚΑΒ» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας.

Στην πρόκληση Γεωργιάδη ότι κανείς από τους εργαζόμενους που διαμαρτύρονται δεν τολμά να μιλήσει απάντησαν οι διαδηλωτές και η γιατρός και στέλεχος της παράταξης Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Ζήνα Κακναβάτου πήρε το λόγο.

Ο κ. Γεωργιάδης παραχώρησε το βήμα κα Κακναβάτου, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε, ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι κάφροι όπως είπε ο υπουργός, αλλά δεν αντέχουν άλλο την απαξίωση της Δημόσιας Υγείας με στρατιώτες οδηγούς ΕΚΑΒ, ελλείψεις στα νοσοκομεία, ελλείψεις ακτινολόγων στα Κέντρα Υγείας και τόσα άλλα.

«Ο χαρακτηρισμός «κάφροι» είναι γιατί φωνάζετε πάνω στην ευχή των ιερέων» ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας, προσθέτοντας πως «οι κανονικοί άνθρωποι αντί να φωνάζουν όλη μέρα, ψάχνουν λύση».

Μετά τα εγκαίνια ο κ. Γεωργιάδης ξεναγήθηκε στους χώρους του ΕΚΑΒ και αντάλλαξε ευχές με τα πληρώματα ασθενοφόρων σε Λήμνο, Χίο, Σάμο και Ικαρία. Σε δηλώσεις του σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, σημείωσε ότι «η μετεγκατάσταση του ΕΚΑΒ σε αξιοπρεπή χώρο ήταν πάγιο αίτημα των εργαζομένων που υλοποίησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη». Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου αναφέρθηκε στο σχεδιασμό που υπάρχει να ενισχυθεί το βόρειο Αιγαίο σε προσωπικό και οχήματα ενώ για το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης σημείωσε ότι θα προωθηθεί η ανέγερση νέου ιδιόκτητου κτιρίου.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πολιτική

close menu