Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν σίγουρα οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις
Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί το ραντεβού του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάρκο Ρούμπιο στην Ουάσιγκτον όπου αναμένεται να διαφανούν τα πρώτα δείγματα γραφής της δεύτερης θητείας του Ντόναλντ Τραμπ.
Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν σίγουρα οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, με την Αθήνα να εκτιμά ότι τα τελευταία χρόνια έχει επιτευχθεί εμβάθυνση και αναβάθμιση, η οποία αποτυπώνεται σε μια πολύπλευρη συνεργασία.
Υπενθυμίζεται ότι ο Μάρκο Ρούμπιο προώθησε τη στρατηγική συμμαχία των ΗΠΑ με Ελλάδα και Κύπρο, ενώ παράλληλα προκάλεσε εκνευρισμό στην Τουρκία με την έντονη κριτική του κατά του καθεστώτος Ερντογάν.
Θα είναι η πρώτη επαφή του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας με Ευρωπαίο Υπουργό Εξωτερικών, καταδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Γεραπετρίτης θα αναχωρήσει την προσεχή Κυριακή για τη Νέα Υόρκη, όπου τη Δευτέρα θα μιλήσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τον Πόλεμο στην Ουκρανία και τις ειρηνευτικές συνομιλίες, ενώ την Τρίτη θα μιλήσει εκ νέου στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την Τετάρτη 26/02 αναμένεται να μεταβεί στην Ουάσιγκτον προκειμένου να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο.
Ο κ. Γεραπετρίτης θα είναι ο πρώτος Ευρωπαίος υπουργός Εξωτερικών που θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Ουάσιγκτον.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Φρένο στους στόχους CO₂ ζητούν οι κατασκευαστές φορτηγών και λεωφορείων της ΕΕ
- AirBaltic: Αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ καθώς ο πόλεμος στο Ιράν εκτοξεύει το κόστος καυσίμων
- ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-Πληροφόρηση άρθρου 6 παρ. 5 του Ν.4374/2016
- Σιδηροδρομικά φορτία: Άλμα 9,3% στην Ελλάδα το 2025, πτώση στην Ευρώπη
- H Mαρία Τζελέπη νέα Director Corporate Affairs στα Attica
- BRICS: Πρωτοβουλίες για την Ουκρανία – Θετική η Μόσχα στις προτάσεις Κίνας και Ινδίας
- ΕΚΤ: Καμπανάκι Σνάμπελ για το νέο ράλι στην ενέργεια
- ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ Α.Ε. – ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ 15 – 09 – 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








