Είναι η πρώτη φορά από τον Ιούνιο που η Γερμανία δημοσίευσε τα στοιχεία της για τις λιανικές πωλήσεις
Αυξήθηκε κατά 2,1% κύκλος εργασιών στο λιανικό εμπόριο της Γερμανίας τον Αύγουστο σε πραγματικούς όρους σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία της χώρας Destatis.
Σε ονομαστικούς όρους, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άλμα 3,1% σε ετήσια βάση, προσαρμοσμένες για ημερολογιακές και εποχικές διακυμάνσεις, οι λιανικές πωλήσεις τόσο σε πραγματικούς όσο και σε ονομαστικούς όρους αυξήθηκαν κατά 1,6% σε σύγκριση με τον Ιούλιο.
Αυτή ήταν η πρώτη φορά από τον Ιούνιο που η Γερμανία δημοσίευσε τα στοιχεία της για τις λιανικές πωλήσεις, αφού ανέστειλε την υποβολή στοιχείων τότε λόγω «προβλημάτων πληροφορικής κατά τη διάρκεια μιας εκτεταμένης μετατροπής των στατιστικών στοιχείων ώστε να ανταποκρίνονται στις νέες απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα δεδομένα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Reuters: Το αεροπλανοφόρο Νίμιτς κατευθύνεται προς τη Μέση Ανατολή
- Εθνική Τράπεζα: Αγορά 570.422 ιδίων μετοχών ύψους 5,9 εκατ. ευρώ
- Prodea: Διάθεση μετοχών αξίας 1,19 εκατ. ευρώ από την Invel Real Estate
- Metlen: Δωρεάν διάθεση 217.000 μετοχών σε στελέχη
- Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκε το ενημερωτικό δελτίο της Alpha Bank για την είσοδο των μετοχών στο Χρηματιστήριο
- Χρηματιστήριο: Μεγάλη νευρικότητα και οριακές απώλειες
- WSJ: Το Ιράν επιδιώκει τον τερματισμό των εχθροπραξιών με το Ισραήλ
- ΕΤΑΔ: Παραδόθηκε το Κάμπινγκ Φαναρίου Κομοτηνής στον νέο μισθωτή με 99.750 ευρώ ετήσιο μίσθωμα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις