Οικονομία

Γιατί δηλώνει ικανοποίηση ο Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης από τα μέτρα της κυβέρνησης

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων, Νάσος Γαβαλάς

Διότι αναγνωρίζεται ως τουριστικό προϊόν και πλέον έχει τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις με τα ξενοδοχεία

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων (STAMA), πρόεδρος του οποίοου είναι ο Νάσος Γαβαλάς. Στην ανακοίνωση εκφράζεται η ικανοποίηση από τα μέτρα που η κυβέρνηση ανακοίνωση παρά την επιβολή του ΦΠΑ και την επιβολή τέλους διαμονής.

Και αυτό γιατί πλέον, όπως αναφέρεται βραχυχρόνια μίσθωση αναγνωρίζεται de facto από τους ταξιδιώτες ως τουριστικό προϊόν, πρωταγωνιστεί στον τομέα της φιλοξενίας της χώρας και πλέον έχει τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις με τις υπόλοιπες ξενοδοχειακές μονάδες.

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου:

Η Βραχυχρόνια Μίσθωση έχει αναγνωριστεί de facto από τους ταξιδιώτες ως τουριστικό προϊόν και πρωταγωνιστεί στον τομέα της φιλοξενίας της χώρας μας με αύξηση περισσότερο από 30% κάθε χρόνο.

Συμμετέχει με 3.4 δις στο ΑΕΠ και συνεισφέρει (μόνο το 2022) με 600 εκατομμύρια στα κρατικά έσοδα, ενώ μέσω αυτής εκατομμύρια επισκεπτών έρχονται στη χώρα μας. Όλοι πλέον αντιλαμβάνονται και παραδέχονται ότι δεν είναι περαστική αλλά ήρθε για να μείνει.

Η φιλοσοφία “live like local” δεν είναι απλά ένα ακόμα slogan αλλά βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή της στους επισκέπτες μας και διασφαλίζει ένα θετικό αποτέλεσμα για τους ταξιδιώτες, τους ιδιοκτήτες κατοικιών και τις τοπικές οικονομίες.

Οι εξελίξεις μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού αλλά και τις εξειδικεύσεις του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ανοίγουν μια νέα εποχή για την αγορά μας. Αποτελούν την de jure αναγνώριση των εταιρειών βραχυχρόνιας μίσθωσης ως αναπόσπαστο τμήμα του ελληνικού τουρισμού και της επαγγελματικής φιλοξενίας.

Πλέον οι εταιρείες διαχείρισης εξισώνονται σε υποχρεώσεις με τα υπόλοιπα μέρη της φιλοξενίας. Επιπλέον η υπογραφή του ανανεωμένου μνημονίου μεταξύ ΑΑΔΕ και των OTAs εξασφαλίζει επαυξημένη διαφάνεια στον τομέα μας και ομαλή λειτουργία στις δραστηριότητες μας.

Είμαστε χαρούμενοι για την υιοθέτηση των θέσεων μας με τη δημιουργία ειδικού ΚΑΔ για τον κλάδο μας. Είναι κάτι που πιστεύουμε ότι θα συμβάλει ακόμη περισσότερο στην επιτυχημένη συνεργασία μας με τις φορολογικές αρχές ενώ μέσω του φόρου διαμονής θα συμβάλουμε ακόμη περισσότερο στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και της πράσινης ανάπτυξης.

Ο χρόνος και μόνο αυτός θα δείξει εάν η επιβολή του ΦΠΑ θα αποδώσει περισσότερα και θα συνεισφέρει σε μια βιώσιμη ανάπτυξη για τις εταιρείες διαχείρισης ακινήτων.

Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε ακόμη περισσότερο με την κεντρική κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία, τις επιμέρους υπηρεσίες, και τις τοπικές αρχές για την ακόμη πιο επαγγελματική προσφορά φιλοξενίας στους επισκέπτες της χώρας μας και τους εσωτερικούς ταξιδιώτες.

Με τις ίδιες υποχρεώσεις και με τα ίδια δικαιώματα πλέον με όλους.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οικονομία

close menu