Διεθνή

Γκάλο (Italgas): Τα βήματα απεξάρτησης από τον άνθρακα

Τι είπε στην εκπομπή «Quest Means Business» ζωντανά στο CNN

Στην πράσινη μετάβαση και τα στρατηγικά βήματα για την απεξάρτηση από τον άνθρακα, αναφέρθηκε μιλώντας στο CNN o Διευθύνων Σύμβουλος της Italgas Πάολο Γκάλο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Quest Means Business» ζωντανά στο CNN, o κ. Γκάλο, ανέφερε: «Οι εταιρείες, παγκοσμίως, θα πρέπει να επικεντρωθούν στην απαλλαγή της κατανάλωσης άνθρακα, αξιοποιώντας όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες.

Από αυτή την άποψη, τα ανανεώσιμα αέρια είναι στρατηγικής σημασίας, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουμε έξυπνες, ψηφιακές και ευέλικτες υποδομές, έτοιμες να τα υποδεχθούν και να ενισχύσουν την παραγωγή τους. Το βιομεθάνιο είναι μια πραγματικότητα, με μεγάλες ποσότητες ήδη διαθέσιμες.

Απόδειξη αυτού είναι ο διπλασιασμός της παραγωγής στην Ευρώπη κατά το τελευταίο έτος, ενώ στην Ιταλία θα μπορούσε να καλύψει το 10% της κατανάλωσης μέχρι το 2030. Επί του παρόντος, το κόστος του είναι ελαφρώς υψηλότερο από εκείνο του μεθανίου, αλλά οι τιμές θα εξισορροπηθούν σύντομα και θα γίνουν πιο ανταγωνιστικές.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το βιομεθάνιο ενεργοποιεί ένα δίκαιο σύστημα κυκλικής οικονομίας. Για το υδρογόνο, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την επόμενη δεκαετία: ο ρόλος του θα είναι καθοριστικός τόσο για την αντικατάσταση του μεθανίου όσο και για την αποθήκευση ανανεώσιμης ενέργειας, διευκολύνοντας την κάλυψη προσφοράς και ζήτησης».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu