Διεθνή

Γκρος: “Μακριά από νέα εκλογή Τραμπ – Θα επιδεινώσει τα αυξανόμενα ελλείμματα των ΗΠΑ”

Ο Γκρος είναι σχετικά απαισιόδοξος για τις αγορές μετοχών των ΗΠΑ

“Ζημιά” στις αγορές ομολόγων αναμένεται να προκαλέσει μία νέα εκλογή Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον “μετρ” των επενδύσεων σταθερού εισοδήματος, Μπιλ Γκρος.

“Η επιστροφή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο θα επιδεινώσει τα αυξανόμενα ελλείμματα των ΗΠΑ, δήλωσε ο Γκρος στους Financial Times και συνέχισε: «Ο Τραμπ είναι ο πιο “bearish” από τους υποψηφίους απλώς και μόνο επειδή τα προγράμματά του υποστηρίζουν συνεχείς φορολογικές περικοπές και ακριβότερα πράγματα» Σημείωσε βέβαια ότι και η προεδρία του Μπάιντεν ήταν υπεύθυνη για τρισεκατομμύρια δολάρια δαπανών που χρηματοδοτήθηκαν με έλλειμμα.

Τα σχόλια του Γκρος έρχονται λιγότερο από έξι μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του Νοεμβρίου. Ο Τραμπ προηγείται στις περισσότερες εθνικές δημοσκοπήσεις καθώς και σε αρκετές πρόσφατες έρευνες σε βασικές πολιτείες που είναι πιθανό να κρίνουν τις εκλογές. Η κριτική του Γκρος, υποσκάπτει ένα από τα κεντρικά επιχειρήματα του Τραμπ στην προεκλογική εκστρατεία: ότι θα ήταν καλύτερος διαχειριστής της αμερικανικής οικονομίας και των χρηματοπιστωτικών αγορών από τον Μπάιντεν.

Ένα από τα βασικά οικονομικά σχέδια του Τραμπ είναι η δέσμευση να καταστήσει μόνιμες τις φορολογικές του περικοπές το 2017, μια κίνηση που η Επιτροπή για έναν Υπεύθυνο Προϋπολογισμό, ένα think tank, αναμένει ότι θα κοστίσει 4 τρισ. δολάρια την επόμενη δεκαετία.

Ο Gross είναι επίσης σχετικά απαισιόδοξος για τις αγορές μετοχών των ΗΠΑ, προειδοποιώντας ότι οι επενδυτές «πρέπει να μετριάσουν τις προσδοκίες τους» αντί να αναμένουν μια επ’ αόριστον επανάληψη της περσινής απόδοσης 24% για τον S&P 500.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu