Η χρηματοδότηση και οι πόροι μπορούν να δοθούν και με τη μορφή μετρητών για εκπαίδευση φοιτητών στο cloud computing και την ΑΙ στις ΗΠΑ
Τη διάθεση 1 δισ. δολαρίων για τριετή παροχή εκπαίδευσης στα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η Google, σύμφωνα με το Reuters.
Περισσότερα από 100 πανεπιστήμια έχουν υπογράψει να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία μέχρι στιγμής, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τα μεγαλύτερα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο του Τέξας και το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας.
Η χρηματοδότηση και οι πόροι μπορούν να δοθούν και με τη μορφή μετρητών για εκπαίδευση στο φοιτητών cloud computing και την ΑΙ, καθώς και για έρευνα σε θέματα που σχετίζονται με την τεχνολογία και την επιστήμη.
Θα είναι δωρεάν η πρόσβαση των φοιτητών και στην προηγμένη έκδοση του Gemini, με την Google να ελπίζει να επεκτείνει το πρόγραμμα σε όλες τις ΗΠΑ ενώ συζητά παρόμοιες κινήσεις και σχέδια σε άλλες χώρες.
Η Google συνεχίζει τον αγώνα της στην κούρσα της ΑΙ απέναντι σε κολοσσούς όπως η OpenAI, η Anthropic και η Amazon που έχουν αναλάβει αντίστοιχες πρωτοβουλίες σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη στην εκπαίδευση, καθώς η τεχνολογία διαπερνά την κοινωνία.
Η Microsoft δεσμεύτηκε να διαθέσει 4 δισ. δολάρια για την ενίσχυση της ΑΙ στην εκπαίδευση παγκοσμίως, ενώ διαφημίζοντας τα προϊόντα τους στους φοιτητές, οι τεχνολογικοί γίγαντες έχουν την επιπρόσθετη δυνατότητα να εντάξουν τους φοιτητές στο ανθρώπινο δυναμικό τους μόλις εισέλθουν στον εργασιακό στίβο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ενεργειακές αναβαθμίσεις χωρίς προκαταβολή
- Δένδιας: Η Ευρώπη χρειάζεται ενιαία αμυντική φωνή απέναντι στις νέες απειλές
- Commerzbank: Περικόπτει 3.000 θέσεις και ανεβάζει τους στόχους για να απαντήσει στη UniCredit
- ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα ξεχώρισε στις άμεσες ξένες επενδύσεις το 2025
- Άλμα στις εξαγωγές της Κίνας τον Απρίλιο
- Η Πολωνία γίνεται η πρώτη χώρα της ΕΕ που υπογράφει δάνειο από το πρόγραμμα SAFE
- Μήνυμα από Ζωή Κωνσνταντοπούλου σε εισαγγελέα Αρείου Πάγου και διοικητή της ΕΥΠ
- Λάθος φάρμακο για τις τράπεζες: Όχι νέοι φόροι που προτείνουν τα κόμματα, αλλά πραγματικός ανταγωνισμός
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








