Αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας
Η αντιμετώπιση της ακρίβειας, των αυξημένων τιμών των ενοικίων και της αγοράς κατοικιών αλλά και η αποκατάσταση του Συλλογικού Εργατικού Δικαίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Συνομοσπονδία, «με δεδομένο το γεγονός ότι η Κυβέρνηση δεν λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση αυτών των κρίσιμων ζητημάτων που ταλανίζουν τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα αλλά αντιθέτως εφαρμόζει μέτρα που γιγαντώνουν τα προβλήματά τους, αποφάσισε:
την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας για την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2024
τη διενέργεια ενημερωτικής καμπάνιας, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα σε όλες τις περιφέρειες της χώρας με ιδιαίτερη βαρύτητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με στόχο τη μαζική κι ενωτική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία.
“Η Κυβέρνηση, αδυνατεί να εφαρμόσει πολιτικές που ενισχύουν την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, η οποία έχει μειωθεί κατά 8% από το 2019. Με την επιδοματική πολιτική και τα pass δεν λύνονται δυστυχώς τα προβλήματα. Απαιτούνται άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ολιγοπωλιακής συγκρότησης της αγοράς και των καρτέλ, επαναρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και των Συλλογικού Εργατικού Δικαίου καθώς και εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικής κατοικίας με το αποθεματικό του 1,5 δις από την πρώην Εργατική Εστία.
Αυτά τα μέτρα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και για την εφαρμογή αυτών των μέτρων θα αγωνιστούμε».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Υπόθεση Βαλυράκη: Καταθέτει ο βασικός αυτόπτης μάρτυρας (Βίντεο)
- Έρευνα RE/MAX: Κορυφαίοι αγοραστές ακινήτων στην Αττική το 2025, Ισραηλινοί και Τούρκοι
- ΤτΕ: Στα 6,45 δισ. ευρώ το πλεόνασμα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2024
- Αυξήσεις – φωτιά στα γεωργικά προϊόντα της ΕΕ το 2025: Βοοειδή (+26%), αυγά (+23%), φρούτα και γάλα (+10%)
- ΕΛΣΤΑΤ: Κάτω από 10,38 εκατ. το 2025 ο πληθυσμός της Ελλάδας μειωμένος κατά 0,03%
- Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: Ερχεται η “κόκκινη νύχτα” την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου
- Αποστολάκη για ρύθμιση δανείων σε ελβετικό φράγκο: Δεν αγγίζει τις απαιτήσεις των funds, εγκλωβίζει τους δανειολήπτες
- Στο δυναμικό της EY Ελλάδος ο Νίκος Μαντζούφας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








