Επενδύσεις

H Cosco φέρνει κι άλλη πολυεθνική στον Πειραιά

Μετά την Huawei Technologies, την ZTE Corp και την Hewlett-Packard, μία ακόμη εταιρεία επιλέγει τον Πειραιά.

Η θυγατρική μονάδα της κινεζικής Cosco Pacific, η Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Α.Ε. δηλώνει πως επεκτείνει τις δραστηριότητές της ώστε να ανταποκριθεί και σε τέταρτη πολυεθνική που επιλέγει τον Πειραιά, δίνοντας έτσι νέα ώθηση στην προσπάθεια του Λιμανιού να γίνει η εμπορική πύλη της Ευρώπης.

Η Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά δήλωσε ότι από τα μέσα του έτους προσέθεσε μία μη κινεζική ασιατική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικώνστη λίστα των πελατών της που θα χρησιμοποιεί τον Πειραιά για να μεταφέρει τα προϊόντα της στην κεντρική Ευρώπη. Η είδηση αποκαλύπτεται από τον κ. Τάσο Βαμβακίδη, εμπορικό διευθυντή της Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο Bloomberg.

Το όνομά της όμως, δεν κοινοποιείται «λόγω των ανησυχιών για πιθανές κλοπές προϊόντων της» όπως εξήγησε ο κ. Βαμβακίδης. «Μιλάμε για προϊόντα υψηλής αξίας» είπε ο ίδιος.

Αλλοι επιμένουν στα παρελθόντα μοντέλα

Την ίδια ώρα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής κατά πλειοψηφία ενέκρινε την Πέμπτη ψήφισμα κατά της πώλησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).

Συγχρόνως αποφάσισε να παρέμβει η Περιφέρεια Αττικής στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 2 Δεκεμβρίου, οπότε και εκδικάζεται η προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, των συνδικαλιστικών οργανώσεων και επιμελητηρίων της πόλης για να σταματήσει η διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ.

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, «ο αναπτυξιακός σχεδιασμός του λιμανιού είναι ζήτημα που αφορά συνολικά την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας. Αποτελεί ζήτημα ύπαρξης για τους δήμους της ευρύτερης περιοχής και δεν μπορεί να εξαντλείται στους οικονομικίστικους σχεδιασμούς του ΤΑΙΠΕΔ και της κυβέρνησης.

Για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους το Περιφερειακό Συμβούλιο εκφράζει την αντίθεσή του στην πώληση του ΟΛΠ και ζητά να ξεκινήσει άμεσα διαδικασία διαβούλευσης μεταξύ της κυβέρνησης, της περιφερειακής και τοπικής Αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών, επαγγελματικών φορέων και όλων των πολιτικών δυνάμεων, ώστε να προκριθεί, με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, η βέλτιστη λύση για την ανάπτυξη του ΟΛΠ ως δημόσιου οργανισμού με όλες τις δραστηριότητές του, ενταγμένου σε ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας που θα εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και θα καλύπτει τις κοινωνικές ανάγκες».

Επίσης, «αποφασίζει να εκδώσει έγγραφο με τις θέσεις της Περιφέρειας, προκειμένου να κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά τη συζήτηση της Αιτήσεως Ακυρώσεως του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, των συνδικαλιστικών οργανώσεων και όλων των επαγγελματικών φορέων που αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ».

close menu