Πρόκειται για τη δεύτερη αύξηση κεφαλαίου ύψους 200.000 ευρώ μέσα σε δύο χρόνια
Η εταιρεία CHOOSE ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (Choose A.E.), με CEO τον Γ. Δέτση προχώρησε σε νέα αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου σε μια περίοδο που η αγορά επικοινωνίας παραμένει απαιτητική. Με απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 17ης Νοεμβρίου 2025, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αυξήθηκε 200.000 ευρώ με καταβολή μετρητών και έκδοση 100.000 νέων ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 2 ευρώ εκάστης. Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης, το μετοχικό κεφάλαιο της Choose ανέρχεται πλέον σε 568.298 ευρώ και διαιρείται σε 284.149 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 2 ευρώ η καθεμία.
Πρόκειται για τη δεύτερη αύξηση κεφαλαίου ύψους 200.000 ευρώ μέσα σε δύο χρόνια. Είχε προηγηθεί η από 22.04.2024 απόφαση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, με την οποία το κεφάλαιο είχε ενισχυθεί κατά 200.000 ευρώ μέσω έκδοσης 100.000 νέων μετοχών, ανεβάζοντας τότε το σύνολο στα 368.298 ευρώ και τις μετοχές σε 184.149.
Η διαδοχική αυτή κεφαλαιακή ενίσχυση δείχνει πρόθεση της διοίκησης να στηρίξει την αναπτυξιακή στρατηγική της εταιρείας είτε για τη χρηματοδότηση νέων έργων, είτε για επενδύσεις/συμμετοχές, είτε για ενίσχυση της αντοχής του ισολογισμού σε μια περίοδο αυξημένης μεταβλητότητας στην αγορά επικοινωνίας.
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία παρουσιάζει πολύμηνες καθυστερήσεις στις πληρωμές ορισμένων πελατών της από αναθέσεις projects που έχει αναλάβει από φορείς του ελληνικού δημοσίου.
Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2024, η Choose κατέγραψε χαμηλότερες επιδόσεις σε σχέση με το ιστορικά ισχυρό 2023, παραμένοντας όμως σε σαφώς κερδοφόρο τροχιά.
Κύρια μεγέθη 2024 (σε ενοποιημένη εικόνα)
- Κύκλος εργασιών 2024: 14,13 εκατ. ευρώ, έναντι 17,12 εκατ. ευρώ το 2023 (μείωση περίπου 17,5%).
- Μικτά κέρδη: 5,27 εκατ. ευρώ, από 5,70 εκατ. ευρώ το 2023.
- Κέρδη προ φόρων: 2,02 εκατ. ευρώ, από 2,63 εκατ. ευρώ.
- Καθαρά κέρδη μετά από φόρους: περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, με πτώση σχεδόν 23% σε σχέση με το 2023.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τι περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση
- Goldman Sachs: Δίνει τιμή στόχο τα 26,50 ευρώ για τη μετοχή της ΔΕΗ με σύσταση buy
- Το ευρώ ενισχύεται οριακά στα 1,1596 δολάρια
- FT: Ο Τραμπ βάζει 300 δισ. δολάρια στο τραπέζι για το Ιράν και δοκιμάζει τα όρια της «σκληρής» διπλωματίας
- ΕΛΣΤΑΤ: Ανοδος 3,2% στις νέες άδειες αυτοκινήτων τον Μάιο
- Σταθερά πάνω από τις 52.000 οι κενές θέσεις εργασίας το α’ τρίμηνο του 2026
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 8,3% στο τζίρο των επιχειρήσεων τον Απρίλιο
- Ενοχή για τη διαρροή των email των αποδήμων πρότεινε η εισαγγελέας για την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








