Στις ΗΠΑ αυξάνεται η ζήτηση για ενέργεια λόγω ταχείας επέκτασης της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία αναπτύσσεται σε ενεργοβόρα κέντρα δεδομένων
Η ιαπωνική Hitachi σχεδιάζει να επενδύσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να επεκτείνει την κατασκευή υποδομών δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ, δήλωσε την Πέμπτη εκπρόσωπος της Hitachi Energy, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει ρεκόρ ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας από την κατασκευή κέντρων δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης από τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες.
Η ανακοίνωση της Hitachi έρχεται μετά την πίεση της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να αυξήσει δραματικά την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας για την ταχεία επέκταση της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία αναπτύσσεται σε ενεργοβόρα κέντρα δεδομένων σε όλο τον κόσμο.
«Αν θέλουμε να κερδίσουμε τον αγώνα της τεχνητής νοημοσύνης, να αναβιομηχανίσουμε και να διατηρήσουμε τα φώτα αναμμένα, η Αμερική θα χρειαστεί πολύ πιο αξιόπιστη ενέργεια», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Κρις Ράιτ. «Ευτυχώς, η Hitachi τα καταφέρνει».
Οι ΗΠΑ κατέχουν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση κέντρων δεδομένων στον κόσμο, τα οποία αναμένεται να τριπλασιάσουν την κατανάλωση ενέργειας , καταναλώνοντας περίπου το 12% της εγχώριας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας σε λιγότερο από τρία χρόνια. Ως αποτέλεσμα, πολλές εταιρείες αυξάνουν τις δαπάνες τους ηλεκτρικό δίκτυο.
Σχεδόν το ήμισυ της επένδυσης της Hitachi Energy ή 457 εκατομμύρια δολάρια, θα διατεθεί για την κατασκευή μιας νέας εγκατάστασης στη Νότια Βοστώνη της Βιρτζίνια, για την κατασκευή μεγάλων μετασχηματιστών.
Η κατασκευή του έργου πρόκειται να ξεκινήσει φέτος και τα προϊόντα να κυλοφορίσουν το 2028, ανέφερε η εταιρεία.
«Η μεταφορά της παραγωγής μεγάλων μετασχηματιστών ισχύος στις ΗΠΑ είναι κρίσιμη για την οικοδόμηση μιας ισχυρής εγχώριας αλυσίδας εφοδιασμού για την οικονομία των ΗΠΑ και τη μείωση των σημείων συμφόρησης στην παραγωγή», δήλωσε ο Andreas Schierenbeck, διευθύνων σύμβουλος της Hitachi Energy, η οποία είναι θυγατρική της ιαπωνικής Hitachi Ltd.
Οι μετασχηματιστές, οι οποίοι βοηθούν στη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας, βρίσκονται σε έλλειψη από τότε που η πανδημία COVID-19 διέκοψε τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.
Η Hitachi, η οποία παράγει και άλλα είδη ενεργειακού εξοπλισμού στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων διακοπτών και συσκευών διακοπής, επενδύει επίσης στις εγκαταστάσεις της κοντά στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια.
Οι επενδύσεις στις ΗΠΑ αποτελούν μέρος περισσότερων από 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων που διαθέτει η Hitachi παγκοσμίως, εν μέρει για να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. - Δημοσιοποίηση ενδιάμεσης Κατάστασης Χρηματοοικονομικής Θέσης στο πλαίσιο Διασυνοριακής Συγχώνευσης με απορρόφηση 100% θυγατρικής εταιρείας
- Allwyn AG - Allwyn AG (29-Απρ-2026) 1
- Ευρωπαϊκές αγορές: Απώλειες με το βλέμμα στην αποχώρηση των ΗΑΕ από τον ΟΠΕΚ
- Νέα συμφωνία Aktor για πώληση αμερικανικού LNG σε Βοσνία – Ερζεγοβίνη, ύψους 3 δισ. ευρώ
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Χίος: Αυτοψία ΥΠΕΝ στα αντιδιαβρωτικά και μικρά αντιπλημμυρικά έργα, με ανάδοχο την Εθνική Τράπεζα
- Τέμπη: Το Δημόσιο δεν θα ασκεί ένδικα μέσα για αποζημιώσεις και παραιτείται από όσα έχουν ήδη ασκηθεί
- ΟΔΔΗΧ – απολογισμός 2025: Μείωση χρέους και άντληση 7,7 δισ. ευρώ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








