Σε σύγκριση με την τελευταία αποτίμηση των 75 δισ. δολάρια
Η Revolut προσφέρθηκε να αγοράσει πίσω τις μετοχές πρώην υπαλλήλων της με έκπτωση 30% σε σχέση με τον πιο πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης, όταν η εταιρεία αποτιμήθηκε 75 δισ. δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times (πέρυσι η εταιρεία είχε αποτιμηθεί 45 δισ. δολάρια).
Σύμφωνα με αλληλογραφία που είδε η εφημερίδα, σε πρώην μέλη του προσωπικού δόθηκε η δυνατότητα να πουλήσουν τις μετοχές τους στη Revolut προς 966,74 δολάρια η καθεμία. Η τιμή αυτή αντιστοιχεί σε αποτίμηση περίπου 52,5 δισ. δολαρίων για την εταιρεία, σημαντικά χαμηλότερη από την αποτίμηση του τελευταίου γύρου, αλλά υψηλότερη από την προηγούμενη ευκαιρία εξαργύρωσης για πρώην εργαζόμενους πέρυσι.
Η εταιρεία ανέφερε ότι «δέχθηκε ενδιαφέρον από έναν αριθμό πρώην υπαλλήλων που ήθελαν να πουλήσουν μετοχές» και γι’ αυτό επέκτεινε το πρόγραμμα επαναγοράς που είχε ξεκινήσει νωρίτερα φέτος, ώστε να καλύψει και όσους έχουν ήδη αποχωρήσει.
Τους τελευταίους μήνες η Revolut έχει οργανώσει σειρά συναλλαγών που έδωσαν «bonus» ρευστότητας στο προσωπικό. Τον Σεπτέμβριο, οι Financial Times αποκάλυψαν ότι οι νυν εργαζόμενοι μπορούσαν να πουλήσουν έως και το 20% των μετοχών τους με βάση την αποτίμηση των 75 δισ. δολαρίων. Παράλληλα, στους πρώτους επενδυτές προσφέρθηκε η δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα επαναγοράς, στο πλαίσιο του οποίου η Revolut αγόρασε μετοχές προς 1.381,06 δολάρια η καθεμία.
Στην αλληλογραφία προς τους πρώην εργαζόμενους επισημαίνεται ότι η τιμή που τους προτείνεται είναι μεν 30% χαμηλότερη από αυτήν του πρόσφατου γύρου χρηματοδότησης, ωστόσο είναι περίπου 12% υψηλότερη από την τιμή που ίσχυε στη δευτερογενή πώληση μετοχών του 2024.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΟΝΥΞ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με «καύσιμο» εταιρικά αποτελέσματα και πτώση του πετρελαίου
- Visa: Προχωράει σε 2.600 απολύσεις και επιταχύνει τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης
- Η FIFA ανοίγει την πόρτα σε επενδυτές μέσω νέας εταιρείας αξίας 20 δισ. δολαρίων, στα «κάγκελα» η UEFA
- ElvalHalcor: Ο Νίκος Καλλέργης νέος επικεφαλής Εξυπηρέτησης Μετόχων και Εταιρικών Ανακοινώσεων
- VIOHALCO SA/NV - Οικονομικά αποτελέσματα Α’ εξαμήνου 2026 της ElvalHalcor, θυγατρικής της Viohalco
- ElvalHalcor: Ισχυρά κέρδη προ φόρων 158,5 εκατ. ευρώ και τζίρος 2,2 δισ. στο α΄ εξάμηνο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








