Οι περιοχές όπου δόθηκε άδεια πετρελαϊκών ερευνών βρίσκονται στον Κόλπο του Ξηρού
Η τουρκική πετρελαϊκή εταιρεία ΤΡΑΟ έλαβε άδειες από την τουρκική αρχή MAPEG (Γενική Διεύθυνση Ορυχείων και Πετρελαίου) για έρευνες σε εννέα θαλάσσια οικόπεδα στο Βόρειο Αιγαίο. Κάθε άδεια έχει ισχύ οκτώ ετών.
Η ΤΡΑΟ είχε υποβάλει τη σχετική αίτηση τον περασμένο Ιούνιο.
Σύμφωνα με τις συντεταγμένες που δημοσιεύονται στην Επίσημη Εφημερίδα της Τουρκικής Κυβέρνησης, οι περιοχές όπου δόθηκε άδεια πετρελαϊκών ερευνών βρίσκονται στον Κόλπο του Ξηρού και στην γύρω από αυτόν περιοχή.
Παραίτηση του γενικού διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών για τα ελληνοτουρκικά
Το γεγονός έρχεται συμπτωματικά μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών, Ρούσος Κούνδουρος επικαλούμενος παραλείψεις στην ελληονουρκική προσέγγιση κατά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδος Γιώργου Γεραπετρίτη και της Τουρκίας Χακάν Φιντάν.
Ο Ρούσος Κούνδουρος αναφέρει ότι υπέβαλλε παραίτησή για «λόγους υπηρεσιακής τάξης και προσωπικής ευθιξίας», μετά την «παράλειψή» του από τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογό του, όπως και για το γεγονός ότι δεν ειδοποιήθηκε για όποια σύσκεψη προετοιμασίας, ούτε ενημερώθηκε στη συνέχεια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΚΕΔΕ: Διεκδικεί 4,5 δισ. ευρώ για το 2026 και εξαγγέλλει κινητοποιήσεις
- Γαλλία: Η Shein απέφυγε την αναστολή λειτουργίας, παραμένει υπό επιτήρηση
- Pfizer: Επικράτησε της Novo Nordisk, εξαγοράζει με 10 δισ. δολάρια τη startup κατά της παχυσαρκίας Metsera
- Μελόνι: «Με την δεξιά στην κυβέρνηση, δεν θα εγκριθεί ποτέ ειδικός φόρος για τις μεγάλες περιουσίες»
- Καταδίκη από ΝΔ και Π. Μαρινάκη της επίθεσης με γκαζάκι στα γραφεία της Ομάδας Αλήθειας
- ΤτΕ: Μειώθηκαν οι συναλλαγές μέσω καρτών το α΄εξάμηνο
- Sky News: Ο Πούτιν «παραγκώνισε» τον Λαβρόφ γιατί το έκανε να μοιάζει «αδύναμος»
- Η Κύπρος ένα βήμα πιο κοντά στο ΝΑΤΟ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









