Από τους 153 σταθμούς παρατήρησης στην Ιαπωνία, οι 62 κατέγραψαν ρεκόρ μέσης θερμοκρασίας τον Ιούλιο
Η Ιαπωνία αντιμετώπισε φέτος τον πιο ζεστό Ιούλιο από τότε που άρχισαν να καταγράφονται συγκριτικά στατιστικά στοιχεία πριν από 126 χρόνια, ανακοίνωσε η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία.
Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στη χώρα ήταν υψηλότερες κατά 2,16 βαθμούς Κελσίου από τον μέσο όρο θερμοκρασιών για τον μήνα αυτόν, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Ιουλίου του 2023, κατά τον οποίο είχαν καταγραφεί θερμοκρασίες που ξεπερνούσαν τον μέσο όρο κατά 1,91 βαθμό Κελσίου.
«Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό από τότε που άρχισαν να υπάρχουν στατιστικά στοιχεία, το 1898», σημείωσε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (JMA) σε ανακοίνωσή της, στην οποία διευκρίνισε ότι οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν ήταν «σημαντικά πιο αυξημένες» στο σύνολο της χώρας.
Από τους 153 σταθμούς παρατήρησης στην Ιαπωνία, οι 62 κατέγραψαν ρεκόρ μέσης θερμοκρασίας τον Ιούλιο.
Από τον Απρίλιο, 59 άνθρωποι έχουν πεθάνει από θερμοπληξία στη χώρα, σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.
Ομπρέλες και άλλα βοηθητικά προϊόντα για την αντιμετώπιση της ζέστης έχουν γίνει πολύ συνηθισμένα στους δρόμους, κυρίως του Τόκιο.
«Ύστερα από δύο ώρες ορθοστασία εδώ, είμαι τόσο ιδρωμένος που μπορώ κυριολεκτικά να στύψω το πουκάμισό μου. Είμαι μούσκεμα», δήλωσε στο AFP ο Χίρο Καν, ένας 56χρονος καλλιτέχνης δρόμου στην τουριστική συνοικία Ασακούσα.
«Ο κόσμος που είναι συνηθισμένος σε μια πιο ξηρή ζέστη, όπως στις ΗΠΑ, βρίσκει πιο δύσκολο να αντέξει τη ζέστη και την υγρασία στην Ιαπωνία», πρόσθεσε.
Τον περασμένο μήνα ο νομός Σιζουόκα, νοτιοδυτικά του Τόκιο, ήταν ο πρώτος στην Ιαπωνία που είδε το θερμόμετρο να αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου φέτος, ξεπερνώντας κατά πολύ το όριο των 35 βαθμών Κελσίου που αντιστοιχεί στον ορισμό μιας «εξαιρετικά ζεστής» ημέρας από τις μετεωρολογικές αρχές.
Τα κύματα καύσωνα είναι ολοένα και πιο συχνά σε όλον τον κόσμο, ενώ η Κυριακή 21 Ιουλίου φέτος ήταν η πιο ζεστή ημέρα που έχει καταγραφεί στα χρονικά, σύμφωνα με την Υπηρεσία της ΕΕ για την Κλιματική Αλλαγή Copernicus.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οικογένεια Στεργίου Α.Ε.: Χρονιά ήπιας ανάπτυξης το 2024 αλλά θεμελίωσης μιας μεγάλης επένδυσης και νέων δυνατοτήτων
- Wall Street: S&P 500 και Nasdaq ανοδικά, ο Dow Jones οριακά χαμηλότερα
- Νέος διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος στη Θέων Αισθητήρες (Theon Sensors)
- Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ): Έσοδα 11,357 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 9,5 εκατ. ευρώ κρατική επιχορήγηση
- Η Wolt κάνει την έκπληξη και μπαίνει στον κλάδο των couriers, λανσάροντας υπηρεσίες αποστολής και παραλαβής δεμάτων
- ΕΧΑΕ: «Δίκαιο και εύλογο» το τίμημα στη δημόσια πρόταση από Euronext
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη 2% για τον γαλλικό CAC 40 – Άλμα 12% για LVMH
- Καραμανλής: «Αν υποτιμηθεί η αμφισβήτηση των Θεσμών από την κοινωνία, βαδίζουμε ολοταχώς σε πολιτική κρίση»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις