Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 1,74 δισ. δολάρια ή 1,84 δολάρια ανά μετοχή από ζημίες 330 εκατ. δολάρια ή 36 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο πριν
Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για κέρδη και έσοδα η IBM για το γ’ τρίμηνο, λόγω της αυξημένης ζήτησης για το νέο λογισμικό της που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.
Για το τρίτο τρίμηνο, η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα 16,33 δισ. δολαρίων με αύξηση 9% από την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της LSEG με μέσο όρο τα 16,09 δισ. δολάρια.
Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 1,74 δισ. δολάρια ή 1,84 δολάρια ανά μετοχή από ζημίες 330 εκατ. δολάρια ή 36 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο πριν.
Ο τομέας του λογισμικού εμφάνισε αύξηση 10% στα 7,21 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα από συμβουλευτικές υπηρεσίες ανήλθαν συνολικά σε 5,3 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των 5,24 δισ. δολαρίων.
«Οι πελάτες σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να αξιοποιούν την τεχνολογία και την εξειδίκευσή μας στον τομέα για να αυξήσουν την παραγωγικότητα των δραστηριοτήτων τους και να προσφέρουν πραγματική επιχειρηματική αξία με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Arvind Krishna.
Η IBM αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του έτους, προβλέποντας πλέον αύξηση εσόδων άνω του 5%, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για τουλάχιστον 5%.
Από την αρχή του 2025, η μετοχή της IBM έχει ενισχυθεί σχεδόν κατά 30%, ενώ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σημείωσε απώλειες της τάξεως του 7% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 10,4% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάιο
- Το Πεντάγωνο ζητά έκτακτα 80 δισ. δολάρια από το Κογκρέσο για τον πόλεμο στο Ιράν
- CNN: Η Τεχεράνη ζητά εγγυήσεις για τον Λίβανο πριν την επανέναρξη των συνομιλιών με τις ΗΠΑ
- Optima bank: Μέρισμα 0,23 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2025
- Μικρή υποχώρηση στα δάνεια υπό διαχείριση των servicers το α’ τρίμηνο – Στα 79,6 δισ. ευρώ η συνολική αξία
- Hyatt: Η διεθνής αλυσίδα κάνει ντεμπούτο στην Πάρο με το ξενοδοχείο Parian Chronicle
- Εκτόξευση του βρετανικού δανεισμού τον Μάιο πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών
- Ενισχύθηκε 1,9% η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Απρίλιο του 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








