Ωστόσο, υπάρχουν προσδοκίες για βελτίωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας;
Στάσιμο παρέμεινε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον μήνα Μάιο, όπως αυτό προκύπτει από τον δείκτη του ινστιτούτου Ifo, που βασίζεται σε παρατηρήσεις παραγόντων της γερμανικής επιχειρηματικής κοινότητας. Αυτό υποδηλώνει ότι η ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας εφέτος θα είναι αργή.
Το ινστιτούτο Ifo ανέφερε ότι ο δείκτης του επιχειρηματικού κλίματος παρέμεινε σταθερός τον Μάιο στις 89,3 μονάδες σε σύγκριση με τις 90,4 μονάδες που ήταν η πρόβλεψη.
Οι εταιρείες εμφανίζονται όχι αρκετά ικανοποιημένες από την τρέχουσα επιχειρηματική κατάσταση, έδειξε η έρευνα του Ifo. Ωστόσ, υπάρχουν προσδοκίες, από την άλλη, που φαίνονται καλύτερες.
Κοιτάζοντας το μέλλον, η οικονομία πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική, καθώς η ισχυρή αύξηση των μισθών τροφοδοτεί μια προσεκτική ανάκαμψη της ιδιωτικής κατανάλωσης ενώ και ο κύκλος των αποθεμάτων θα αρχίσει σταδιακά να γίνεται θετικός.
Η βιομηχανία, το εμπόριο και οι κατασκευές ανακάμπτουν, ενώ οι πάροχοι υπηρεσιών όχι σύμφωνα με τα στοιχεία του Ifo.
Η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,2% τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, ανέφερε την Παρασκευή η στατιστική υπηρεσία, επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν συρρικνώθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2023.
Η γερμανική οικονομία πρόκειται να μείνει στάσιμη το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Commerzbank, Joerg Kraemer.
Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν πρέπει να αρχίσει να αυξάνεται από τα μέσα του έτους, είπε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Euroleague: Απαγόρευση εισόδου τριών αγωνιστικών στο Δημήτρη Γιαννακόπουλο
- Ο Τραμπ εκδικείται την Ευρώπη και αυξάνει τους δασμούς στο 25% σε αυτοκίνητα και φορτηγά
- Ο Τραμπ απορρίπτει την τελευταία πρόταση του Ιράν: «Ζητούν πράγματα που δεν μπορώ να δεχθώ»
- MEDITERRA Α.Ε. - Οικονομική κατάσταση ΜΕΝΤΙΤΕΡΡΑ Α.Ε. (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)
- Wall Street: Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq με ώθηση από Big Tech και εταιρικά κέρδη
- Η Τεχεράνη καταθέτει νέα πρόταση για συνομιλίες με τις ΗΠΑ
- Αντιπυρική περίοδος από 1η Μαΐου: Τι απαγορεύεται, ποια τα πρόστιμα
- Νέο μυστηριώδες άγαλμα του Banksy στο Λονδίνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







