Παραγγελίες - ρεκόρ καταγράφονται στην Κίνα παρόλο που οι επιδοτήσεις μειώθηκαν
Κατά 26% αυξήθηκαν οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στις ευρωπαϊκές αγορές, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας έρευνας αγοράς Rho Motion. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς ότι η περικοπή των επιδοτήσεων έχει επιβαρύνει τη ζήτηση, όπως φαίνεται και στη Γερμανία όπου καταργήθηκαν οι επιχειρηματικές επιδοτήσεις τον Σεπτέμβριο.
«Αυτές (οι επιδοτήσεις) είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη γερμανική αγορά, καθώς σχεδόν τα δύο τρίτα των ταξινομήσεων επιβατικών αυτοκινήτων είναι εμπορικές», εκτίμησε η εταιρεία έρευνας αγοράς.
Η Tesla, η Mercedes Benz και η Volkswagen έχουν προειδοποιήσει ότι τα υψηλά επιτόκια και η υποτονική αγορά στην περιοχή λειτουργούν αποτρεπτικά για τους υποψήφιους αγοραστές EV.
Οι πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική αυξήθηκαν κατά 78% μέχρι στιγμής φέτος. «Η αγορά της Βόρειας Αμερικής συνεχίζει να έχει ένα ισχυρό 2023, με την Tesla να εξακολουθεί να παίρνει τη μερίδα του λέοντος στη ζήτηση καθώς οι παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες μετριάζουν τις φιλοδοξίες τους για αύξηση της παραγωγής», αναφέρει η Rho Motion.
Εκεί όμως που καταγράφεται πραγματικό ρεκόρ πωλήσεων είναι στην Κίνα η οποία ολοκλήρωσε την υλοποίηση ενός 11ετούς προγράμματος επιδοτήσεων για αγορές ηλεκτρικών οχημάτων το 2022, αλλά ορισμένες τοπικές αρχές συνέχισαν να προσφέρουν βοήθεια ή φορολογικές εκπτώσεις για την προσέλκυση επενδύσεων καθώς και επιδοτήσεις προς τους καταναλωτές.
Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στην χώρα που κατέχει την πρώτη θέση στην αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, αυξήθηκαν κατά 29% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, η παγκόσμια αγορά EV παρουσίασε ανάπτυξη 34% την ίδια περίοδο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Star Bulk: Σάρωσε η δημόσια προσφορά με υπερκάλυψη 6 φορές και τιμή διάθεσης 24,50 ευρώ η μετοχή
- Star Bulk Carriers Corp. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ
- Οδυσσέας Ζώρας: Συμμετείχε στο νόμο για τα μη κρατικά ΑΕΙ, έγινε πρύτανης στο Keele Greece και τώρα καταγγέλλει «παλινωδίες» της Πολιτείας
- Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικό Μετρό, Χρήστος Καραδήμας 14 μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων
- ΗΠΑ: Στο τραπέζι ο Νόμος Αμυντικής Παραγωγής για αύξηση της διύλισης πετρελαίου
- Ευρωαγορές: Ράλι ανακούφισης, όχι αλλαγή τάσης
- Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ το ιατρείο στο Κολωνάκι μετά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
- Σχολικά λεωφορεία στο «μικροσκόπιο» της Τροχαίας – 457 παραβάσεις σε 2.263 ελέγχους
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







