Η παραγωγή σε τομείς όπως τα κινητά τηλέφωνα, τα ηλεκτρονικά και η επεξεργασία τροφίμων "κινήθηκε ταχύτερα"
Η Ινδία χορήγησε 1 δισεκατομμύριο δολάρια ως κίνητρο για την ενίσχυση της τοπικής μεταποίησης, μετά και από τις επενδύσεις άνω των 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων από ιδιωτικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο ενός προγράμματος που θεσπίστηκε το 2020, δήλωσε την Τετάρτη κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος.
Το πρόγραμμα κινήτρων που συνδέεται με την παραγωγή (PLI), ύψους 1,97 τρισεκατομμυρίων ρουπιών (24 δισεκατομμυρίων δολαρίων), είναι η βασική βιομηχανική πολιτική της Ινδίας και καλύπτει 14 τομείς που κυμαίνονται από ηλεκτρονικά προϊόντα έως μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Κρίσιμο για τα σχέδια του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι να προωθήσει την Ινδία ως παγκόσμιο κέντρο παραγωγής, το πρόγραμμα έχει προσελκύσει τη συμμετοχή μεγάλων παγκόσμιων και ινδικών επιχειρήσεων, όπως η Apple, η Foxconn, η Samsung Electronics, η Hindustan Unilever Ltd και η Reliance Industries.
Βοήθησε επίσης να ωθηθούν οι εξαγωγές κινητών τηλεφώνων σε ρεκόρ 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου.
“Το πρόγραμμα είχε καλό αντίκτυπο και οι εκταμιεύσεις κινήτρων έχουν επίσης αυξηθεί”, δήλωσε στο Reuters ο Rajesh Kumar Singh, κορυφαίος γραφειοκράτης στο Τμήμα Προώθησης της Βιομηχανίας και του Εσωτερικού Εμπορίου της Ινδίας.
Η παραγωγή σε τομείς όπως τα κινητά τηλέφωνα, τα ηλεκτρονικά και η επεξεργασία τροφίμων “κινήθηκε ταχύτερα”, ενώ αυτή στα λευκά είδη και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχει επίσης επιταχυνθεί, είπε.
Παρόλα αυτά, στους τομείς της κλωστοϋφαντουργίας και του ειδικού χάλυβα παρατηρείται κάποια υστέρηση και τα κίνητρα για αυτούς μπορεί να χρειαστούν βελτιώσεις, δήλωσε ο Singh, η υπηρεσία του οποίου επιβλέπει την εφαρμογή του προγράμματος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Υπεγράφη η συμφωνία για τη Γάζα από ΗΠΑ, Κατάρ, Αίγυπτο, Τουρκία – Τραμπ: «Αυτό χρειάστηκε 3.000 χρόνια»
- Στη φυλακή από τις 21 Οκτωβρίου ο Νικολά Σαρκοζί
- Πιερρακάκης στη Βουλή: Αύξηση του ΑΕΠ 2,2% το 2025 και 2,4% το 2026
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με κέρδη στη σκιά της εκεχειρίας στη Γάζα
- Alpha Bank: Αγορά 2,032 εκατ. ιδίων μετοχών έναντι 7,64 εκατ. ευρώ
- Mevaco: Παραιτήθηκε από το ΔΣ ο Ιωάννης Μπρούτζος
- Alter Ego: Στις 15 Οκτωβρίου θα αρχίσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών
- Ακρίτας: Μετατροπή 14,1 εκατ. προνομιούχων μετοχών σε κοινές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις