Νέα δεδομένα με το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ
Η Intel, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τροποποίησε τη συμφωνία χρηματοδότησης του νόμου CHIPS με το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, προκειμένου να καταργήσει προηγούμενα ορόσημα του έργου και έλαβε περίπου 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά νωρίτερα από το προγραμματισμένο.
Η κίνηση αυτή θα δώσει στην Intel μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά τα κεφάλαια.
Η τροποποιημένη συμφωνία, η οποία αναθεωρεί τη συμφωνία χρηματοδότησης του Νοεμβρίου 2024, διατηρεί ορισμένους περιορισμούς που εμποδίζουν τον κατασκευαστή μικροεπεξεργαστών να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για μερίσματα και επαναγορές, να πραγματοποιήσει ορισμένες συναλλαγές που αλλάζουν τον έλεγχο και να επεκταθεί σε ορισμένες χώρες.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Intel εξέδωσε 274,6 εκατομμύρια μετοχές στην αμερικανική κυβέρνηση και υποσχέθηκε στην κυβέρνηση την επιλογή να αγοράσει έως και 240,5 εκατομμύρια επιπλέον μετοχές υπό ορισμένες προϋποθέσεις.
Η Intel δήλωσε ότι έχει δεσμεύσει 158,7 εκατομμύρια μετοχές σε λογαριασμό μεσεγγύησης, οι οποίες θα αποδεσμευτούν αφού η κυβέρνηση διαθέσει περισσότερα κεφάλαια CHIPS για το πρόγραμμα Secure Enclave, το οποίο έχει σχεδιαστεί για την επέκταση της κατασκευής προηγμένων τσιπ.
Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι έχει δαπανήσει τουλάχιστον 7,87 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιλέξιμα έργα που χρηματοδοτούνται από τον νόμο CHIPS.
Η κίνηση της αμερικανικής κυβέρνησης να αποκτήσει 9,9% μετοχικό μερίδιο στην Intel προκάλεσε ερωτήματα σχετικά με τις προοπτικές για τις αμερικανικές εταιρείες, αφού ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι σχεδιάζει να κάνει και άλλες παρόμοιες συμφωνίες.
Η επένδυση της κυβέρνησης ύψους 8,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων προστίθεται στα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια που έχει λάβει ήδη η Intel, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό της επένδυσης στα 11,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία.
Η συμμετοχή της Intel, που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, αποτελεί κίνητρο για τον κατασκευαστή μικροεπεξεργαστών να διατηρήσει τον έλεγχο της δραστηριότητας κατασκευής προϊόντων για λογαριασμό τρίτων, ή foundry, όπως δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Intel, David Zinsner, σε συνέδριο επενδυτών την Πέμπτη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μαρινάκης: «Δεν υπάρχει θέμα Πλεύρη για την κυβέρνηση» – Πλήρης κυβερνητική κάλυψη
- Νέα εμπλοκή στον βρετανικό εναέριο χώρο προκαλεί χάος στις πτήσεις
- ΔΕΗ: Χρυσός Χορηγός του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρα
- Alpha Bank: Μικρομεσαίες επιχειρήσεις μετά το Ταμείο Ανάκαμψης
- Η ΕΚΤ μπαίνει στην αγορά των ψηφιακών τίτλων
- Νέος σύγχρονος πολυχώρος ψυχαγωγίας στα Γρεβενά
- Ηλίας Κασιδιάρης: Ανακοίνωσε τη «Συμμαχία Ελλήνων»
- Κατάρ: Επιστρέφει στις αγορές ομολόγων υπό την πίεση της κρίσης στα Στενά του Ορμούζ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








