Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, οι λιανικές πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση κατά 0,4%
Αμετάβλητες παρέμειναν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιούνιο διαψεύδοντας θετικά τις εκτιμήσεις, με τις υποκείμενες τάσεις μάλιστα να καλλιεργούν προσδοκίες για ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης στο δεύτερο τρίμηνο.
Ειδικότερα, η αμετάβλητη μέτρηση των λιανικών πωλήσεων συνοδεύτηκε από ανοδική αναθεώρηση του αποτελέσματος του Μαΐου στο +0,3%, ενώ η μέση εκτίμηση των αναλυτών σε έρευνα του Reuters προέβλεπε μείωση 0,3% τον Ιούνιο στη βάση της μικρής αύξησης κατά 0,1% τον Μάιο όπως είχε αναφερθεί αρχικά.
Εξαιρουμένων δε των αυτοκινήτων, οι λιανικές πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση κατά 0,4%, τη μεγαλύτερη που έχουν εμφανίσει εδώ και τρεις μήνες.
Στο πιο στενό μέτρο που δεν προσμετρά τις πωλήσεις αυτοκινήτων, βενζίνης, οικοδομικών υλικών και υπηρεσιών τροφίμων και το οποίο θεωρείται ότι ανταποκρίνεται καλύτερα στις καταναλωτικές τάσεις, οι λεγόμενες δομικές λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν έντονα κατά 0,9% τον περασμένο μήνα μετά την αύξηση κατά 0,4% του Μαΐου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το Ιράν επαναφέρει τους περιορισμούς στα Στενά του Ορμούζ μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ στο Λίβανο
- Τραμπ: Οι συζητήσεις με το Ιράν θα γίνουν «κεκλεισμένων των θυρών»
- Στενά του Ορμούζ: Περνούν τα πρώτα πλοία, αλλά η κυκλοφορία παραμένει χαμηλή εν μέσω σύγχυσης
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με φόντο την εκεχειρία ΗΠΑ – Ιράν – Άλμα 5,06% από τον DAX
- Δεκάδες οι νεκροί (89) από ισραηλινά πυρά στο Λίβανο μόνο τη Μ. Τετάρτη
- Prodea: Στα 531,6 εκατ. τα προσαρμοσμένα EBITDA το 2025, μέρισμα 420 εκατ. ευρώ
- Ερντογάν σε Τραμπ για εκεχειρία: «Το παράθυρο ευκαιρίας δύο εβδομάδων πρέπει να αξιοποιηθεί»
- Alpha Trust: Εξωχρηματιστηριακή διάθεση 1,6 εκατ. μετοχών από Ταμβακάκη, Αίσωπο και Χατζηδάκη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








