Για περισσότερες από 24 ώρες, το ηφαίστειο εξακολουθεί να εκτοξεύει λάβα, στάχτη και νέφος αερίων
Τρομακτικές είναι οι εικόνες από την έκρηξη του ηφαιστείου Sundhnuks, στη χερσόνησο του Ρέικιανες, στην Ισλανδία.

Για περισσότερες από 24 ώρες, το ηφαίστειο εξακολουθεί να εκτοξεύει λάβα, στάχτη και νέφος αερίων. Σύμφωνα με το μετεωρολογικό ινστιτούτο της Ισλανδίας, η έκρηξη φαίνεται να «σταθεροποιείται», ωστόσο το χωριό Γκρίνταβικ, το οποίο έχει εκκενωθεί από τις 11 Νοέμβρη, ίσως βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο εξαιτίας των ποταμών λάβας και της ρωγμής μήκους περίπου τεσσάρων χιλιόμετρων που έχει σχηματιστεί στο έδαφος.

Την ίδια ώρα, η πρωτεύουσα της Ισλανδίας, Ρέικιαβικ κινδυνεύει από τοξική ατμοσφαιρική ρύπανση λόγω των αερίων που απελευθερώθηκαν – και εξακολουθούν να απελευθερώνονται – από την ηφαιστειακή έκρηξη. «Η ατμοσφαιρική ρύπανση που προκλήθηκε από την έκρηξη είναι πιθανό να επηρεάσει το Ρέικιαβικ απόψε ή αύριο» ανέφερε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χούθι: Νέα επίθεση με drones στο διυλιστήριο της Aramco στη Τζαζάν
- Αεροδρόμια ΥΠΑ: Νέα υψηλά στην επιβατική κίνηση – Άνοδος 5,1% στο επτάμηνο
- Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση κοντά στο στρατόπεδο «Καποτά» στο Μενίδι
- Ευρωπαϊκές αγορές: Αντοχές κοντά στα ιστορικά υψηλά, «βουτιά» στα μέταλλα και ράλι σε Adyen – Maersk
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Η Hellenic Cables αναλαμβάνει από τον ΑΔΜΗΕ έργο 1,5 δισ. ευρώ για τη διασύνδεση Κορίνθου – Κω
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








