Οικονομία

Κ. Σκρέκας: Τα προϊόντα με «μόνιμη μείωση τιμής» έφτασαν τα 1.100

Λήγει σήμερα Πέμπτη 30 Νοεμβρίου η προθεσμία των εταιρειών να δηλώσουν συμμετοχή στο μέτρο για μειώσεις τιμών τουλάχιστον 5% για χρονικό διάστημα κατ’ ελάχιστο 6 μηνών

Τα προϊόντα που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία της «μόνιμης μείωσης τιμής», έφτασαν τα 1.100 το βράδυ της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, από το βήμα του 14ου συνεδρίου του ΙΕΛΚΑ, καθώς λήγει σήμερα 30 Νοεμβρίου η προθεσμία των εταιρειών να δηλώσουν συμμετοχή στο μέτρο για μειώσεις τιμών τουλάχιστον 5% για χρονικό διάστημα κατ’ ελάχιστο έξι μηνών.

«Με τη “μόνιμη μείωση τιμής” τονώνεται ο ανταγωνισμός, γεγονός που βοηθάει στη μείωση των τιμών», σχολίασε ο υπουργός, αναγνωρίζοντας ότι δικαίως το τελευταίο διάστημα η συζήτηση έχει επικεντρωθεί στο μείζον ζήτημα της ακρίβειας.

Αναφερόμενος στο «καλάθι του νοικοκυριού» έκανε λόγο για μια έξυπνη πρωτοβουλία που παρά τις αρχικές αντιδράσεις, τελικά βοήθησε τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά.

«Εκτός από το καλάθι του νοικοκυριού και τη μόνιμη μείωση τιμής, έχουμε λάβει και πιο παρεμβατικά μέτρα, όπως η επιβολή πλαφόν στο περιθώριο κέρδους», τόνισε ο κ. Σκρέκας, σπεύδοντας να προσθέσει πως «όλα αυτά είναι έκτακτα μέτρα, τα οποία δεν μπορούν να κρατήσουν για μια δεκαετία», σημείωσε.

«Χωρίς τους καταναλωτές δεν μπορούμε να έχουμε εμπορικές επιχειρήσεις»

Όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας, «οι συζητήσεις με τα σούπερ μάρκετ συνεχίζονται. Πολιτεία και αγορά ό,τι κάνουν το κάνουν προς το συμφέρον του καταναλωτή, γιατί χωρίς τους καταναλωτές δεν μπορούμε να έχουμε εμπορικές επιχειρήσεις».

«Το λιανεμπόριο τροφίμων έχει προσφέρει πολλά τόσο στην οικονομία, όσο και στην κοινωνία. Τα σούπερ μάρκετ προσφέρουν μεγάλες υπηρεσίες, ενώ έχουν βοηθήσει πολύ και τους παραγωγούς, αλλά και τις εταιρείες, προβάλλοντας τα προϊόντα τους στο ράφι», σημείωσε στη συνέχεια, αναγνωρίζοντας παράλληλα πως «έχουν πολλές προκλήσεις να αντιμετωπίσουν».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu