Η οικονομία δεν μπορεί να λειτουργεί μόνο με επιδόματα, πρέπει να στηριχθούν ουσιαστικά οι ΜμΕ, που κρατούν όρθια την απασχόληση, τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή τα νέα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, χαιρετίζει κάθε πρωτοβουλία ενίσχυσης των νοικοκυριών, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου το αυξημένο κόστος ζωής συνεχίζει να πιέζει σημαντικά το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών.
Η αξιοποίηση του δημοσιονομικού χώρου για τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων αποτελεί μια θετική εξέλιξη, η οποία μπορεί να συμβάλει στην τόνωση της κατανάλωσης και της οικονομικής δραστηριότητας.
Ωστόσο, η βιωσιμότητα της οικονομίας δεν μπορεί να βασίζεται αποκλειστικά σε επιδοματικές πολιτικές. Η αγορά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και της απασχόλησης, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις.
Το αυξημένο λειτουργικό κόστος – από την ενέργεια και τα ενοίκια έως τις τραπεζικές προμήθειες και τη φορολογία – περιορίζει τη δυνατότητα των επιχειρήσεων να αναπτυχθούν και να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις.
Η πραγματική ενίσχυση της οικονομίας περνά μέσα από τη δημιουργία ενός σταθερού και δίκαιου περιβάλλοντος για την επιχειρηματικότητα.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς επαναφέρει την ανάγκη για: ουσιαστική μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων, δίκαιες και διαφανείς τραπεζικές χρεώσεις,
βελτίωση της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση,
σταθερό και προβλέψιμο φορολογικό πλαίσιο
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, Θοδωρής Καπράλος, «η στήριξη της κοινωνίας είναι αυτονόητη και αναγκαία. Όμως, η οικονομία δεν μπορεί να λειτουργεί μόνο με επιδόματα. Αν δεν στηριχθούν ουσιαστικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που κρατούν όρθια την απασχόληση και την αγορά, τότε δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική και βιώσιμη ανάπτυξη. Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας δεν είναι επιλογή, είναι προϋπόθεση για μια ισχυρή οικονομία και μια κοινωνία με προοπτική».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ολλανδία: Ανατροπή στη φορολογία του πλούτου με φόρο κεφαλαιουχικών κερδών
- Qualco: Έσοδα €101,1 εκατ. στο α΄ εξάμηνο, με υποχώρηση κερδοφορίας – Στα €762 εκατ. το ανεκτέλεστο
- Πιερρακάκης: «Χρειαζόμαστε μεγαλύτερες τράπεζες στην Ευρώπη και περισσότερη χρηματοδότηση»
- MEVACO ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Η UniCredit θέλει την αποχώρηση Όρλοπ και Βάιντμαν από την Commerzbank
- QUALCO GROUP Α.Ε. - Ο Όμιλος Qualco χτίζει δυναμικότητα για την επόμενη φάση ανάπτυξής του· το προσαρμοσμένο EBITDA δωδεκαμήνου φθάνει σε ρεκόρ €43,6 εκατ. και επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις για το σύνολο του έτους
- QUALCO GROUP Α.Ε. - Οικονομική έκθεση QUALCO GROUP Α.Ε. (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 16 – 09 – 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









