Με 1 δισ. ευρώ έχει ενισχυθεί η ελληνική οικονομία από τις αρχές του 2014, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Ειδικότερα, επικαλούμενος τα διαθέσιμα στοιχεία, ο υφυπουργός Ανάπτυξης αποκάλυψε πως η κυβέρνηση έχει εκταμιεύσει 3,92 δισ. ευρώ μέσω των κοινοτικών κονδυλίων ΕΣΠΑ, ενισχύοντας τη ρευστότητα της αγοράς κατά 1 δισ. ευρώ.
Συνεχίζοντας, τόνισε πως το ποσοστό απορρόφησης επί των πληρωμών, επί του συγχρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ σκέλους και επί του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων αυξήθηκε κατά +14,82% έναντι του 2013.
Τέλος, δεσμεύτηκε για ακόμη μία φορά, για την πλήρη απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ έως τα τέλη του επόμενου έτους, προκειμένου να «δοθεί η μεγαλύτερη δυνατή ώθηση στην αγορά και να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τη χώρα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ύδρα: Μέσω ψηφιακής πλατφόρμας η κυκλοφορία οχημάτων στο νησί
- Διακοπές – ακρίβεια: Φιλοξενία, μαγείρεμα στο κατάλυμα και ψώνια σε σούπερ μάρκετ και φούρνους
- Δήμας: Μέσα στο καλοκαίρι οι παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στον υφιστάμενου ΒΟΑΚ
- Αεροπορική τραγωδία στην Ινδία: Κόπηκε η παροχή καυσίμου στο Boeing 787 – Οι διάλογοι των πιλότων
- Bloomberg: Η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ – ΕΕ εξαρτάται από τα αυτοκίνητα, τα γεωργικά προϊόντα και τον… Τραμπ
- Aνασφάλιστα οχήματα: Βρέθηκαν πάνω από 300.000 και τους περιμένουν τσουχτερά πρόστιμα
- Συνήγορος του Καταναλωτή: Νέο πλαίσιο με δημιουργία ανεξάρτητης Αρχής το α΄εξάμηνο του 2026
- ΗΠΑ: Οι τελωνειακοί δασμοί ξεπέρασαν τα 100 δισ. δολάρια τον Ιούνιο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις