Ο πρωθυπουργός αλλάζει σήμερα όσα παρουσίαζε ως δεδομένα
«Η σημερινή τηλεοπτική εμφάνιση του Κ. Μητσοτάκη, κάτω από το βάρος της λαϊκής κατακραυγής και των μαζικών κινητοποιήσεων για το έγκλημα των Τεμπών και τις προσπάθειες συγκάλυψής του, δείχνει ότι το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η διαχείριση του πολιτικού κόστους. Δεν τους ενδιαφέρει ούτε η αλήθεια, την οποία, άλλωστε, έσπευσαν με διάφορους τρόπους να συσκοτίσουν, ούτε η τιμωρία των ενόχων, ούτε πολύ περισσότερο όλα εκείνα που προετοίμασαν αυτό το έγκλημα και εξακολουθούν να υφίστανται, προετοιμάζοντας τα νέα Τέμπη», επισημαίνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:
«Στο πλαίσιο των κυβερνητικών ελιγμών και στη λογική “αυτά ξέραμε, αυτά λέγαμε”, ο πρωθυπουργός αλλάζει σήμερα όσα παρουσίαζε ως δεδομένα, επιδιώκοντας επιπλέον να κρύψει τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν στη σύγκρουση των δύο τρένων και την έκρηξη που ακολούθησε. Δηλαδή, την πολιτική απελευθέρωσης, κατάτμησης, ιδιωτικοποίησης και υποχρηματοδότησης των σιδηροδρομικών μεταφορών, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Σε τελική ανάλυση, την πολιτική που βάζει το κέρδος πάνω από την ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή.
Όσο για το υποκριτικό ενδιαφέρον του για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αυτό το ζουν καθημερινά εργαζόμενοι και επιβάτες με την άθλια κατάσταση που οδηγεί ακόμα και σε ατυχήματα εξαιτίας και της συνεχιζόμενης υποχρηματοδότησης, την ώρα που ο Κ. Μητσοτάκης καμαρώνει ότι η Ελλάδα είναι “μεγάλος αγοραστής όπλων από τις ΗΠΑ” και δαπανά πάνω από το 3% του ΑΕΠ σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τους ισχυρισμούς ότι η αναζήτηση και απόδοση ποινικών ευθυνών γίνεται μόνο από τη δικαιοσύνη ή ότι αν προκύψουν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες υπουργών θα σχηματιστεί προανακριτική επιτροπή, αυτοί είναι πέρα για πέρα υποκριτικοί και αποπροσανατολιστικοί. Γιατί, σε σχέση με τα πολιτικά πρόσωπα, τον τελικό λόγο της έρευνας και της άσκησης ποινικής δίωξης τον έχει η Βουλή, δηλαδή η εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία, εξαιτίας του επαίσχυντου νόμου περί ευθύνης υπουργών που από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διατήρησαν στην τελευταία συνταγματική αναθεώρηση, παρά την πρόταση του ΚΚΕ για πλήρη κατάργησή του. Όπως, επίσης, διατήρησαν το διορισμό της ηγεσίας των ανώτατων δικαστηρίων από την εκάστοτε κυβέρνηση, αγνοώντας και στο ζήτημα αυτό την πρόταση του ΚΚΕ».
«Το ΚΚΕ, με το πόρισμα που έχει ήδη καταθέσει, με την πρόταση για προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση και με άλλες πρωτοβουλίες που θα πάρει, τόσο μέσα στη Βουλή όσο και στους δρόμους του αγώνα, θα συνεχίσει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες, να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι και να μπει στο στόχαστρο ο πραγματικός αντίπαλος, η πολιτική του καπιταλιστικού κέρδους, για να μην ζήσουμε άλλο τέτοιο έγκλημα» τονίζει, καταλήγοντας, η ανακοίνωση του κόμματος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χάπια αδυνατίσματος: Πώς η μακροχρόνια χρήση γίνεται «χρυσωρυχείο» για τις φαρμακευτικές
- Σουηδία: Εκλογικό θρίλερ με διαφορά 0,3 μονάδων – Η ακροδεξιά διεκδικεί για πρώτη φορά υπουργεία
- CEO της Anthropic: «Να επιβραδύνουμε την AI» – Ο κίνδυνος να χάσουμε τον έλεγχο
- Ιράν και ΗΑΕ βρίσκουν κοινό έδαφος στη σύνοδο των BRICS
- Οι Χούθι απειλούν τη στρατηγική πύλη της Ερυθράς Θάλασσας
- Σαουδική Αραβία: Κλείνει ο κρίσιμος πετρελαιαγωγός East-West μετά από επίθεση με drones
- Oracle: Τα 664 δισ. δολάρια που ενθουσίασαν τους αναλυτές – Τι βλέπει τώρα η Wall Street
- WSJ: Κινεζικές δορυφορικές εικόνες φέρεται να βοήθησαν το Ιράν στο χτύπημα που σκότωσε 3 Αμερικανούς
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








