Η Klarna σκέφτεται να αναζητήσει μια αποτίμηση περίπου 20 δισ. δολαρίων
Σχέδια για εισαγωγή στο χρηματιστήριο της Wall Street καταστρώνει η Klarna Bank, η σουηδική εταιρεία που κάποτε ήταν η πιο πολύτιμη startup της Ευρώπης, σε μια IPO που θα μπορούσε να είναι μία από τις μεγαλύτερες φέτος, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.
Η εταιρεία buy-now-pay-later με έδρα τη Στοκχόλμη άρχισε πρόσφατα να έχει λεπτομερείς συζητήσεις με επενδυτικές τράπεζες για να εργαστεί σε μια αρχική δημόσια προσφορά που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ήδη από το τρίτο τρίμηνο.
Η Klarna σκέφτεται να αναζητήσει μια αποτίμηση περίπου 20 δισ. δολαρίων, ανέφεραν οι πηγές του Bloomberg προσθέτοντας πως οι συζητήσεις συνεχίζονται και οι λεπτομέρειες της δημόσιας προσφοράς, όπως η αποτίμηση και ο χρόνος, ενδέχεται να αλλάξουν..
Μια IPO θα γύριζε ενδεχομένως τη σελίδα σε ένα δύσκολο κεφάλαιο για την επιχείρηση, η οποία έχει δει συγκρούσεις μεταξύ των υποστηρικτών της και μια υποχώρηση από την εντυπωσιακή αποτίμηση της εποχής της πανδημίας.
Η Sequoia Capital, ένας από τους σημαντικότερους υποστηρικτές της Klarna, ενεπλάκη σε μια σύκρουση που είχε τις ρίζες της σε μια διαμάχη μεταξύ των δύο από τους συνιδρυτές της. Η Sequoia ζητούσε την παραίτηση του προέδρου της εταιρείας, Michael Moritz, αλλά μέρες αργότερα, η εταιρεία Venture Capital αντέστρεψε την πορεία της και αντικατέστησε τον δικό της εκπρόσωπο του διοικητικού συμβουλίου.
Η αποτίμηση της Klarna έφτασε τα 45,6 δισ. δολάρια σε έναν γύρο το 2021 πριν πέσει στα 6,7 δισ. δολάρια το επόμενο έτος, καθώς τα αυξανόμενα επιτόκια ανάγκασαν τους επενδυτές να επανεξετάσουν την υποστήριξη διαδικτυακών πλατφορμών δανεισμού.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα metavoles του Ελληνικού Κτηματολογίου
- Μεγάλη φωτιά στον Ρέντη: Μαύροι καπνοί και εκρήξεις – Καίγονται λάστιχα και παλέτες (video)
- Στο Αμπου Ντάμπι για το πρώτο μπασκετικό στέμμα της σεζόν ο Ολυμπιακός
- Λαγκάρντ: «Θα δούμε» αν θα φύγω πριν από τη λήξη της θητείας μου
- Σαφάρι ελέγχων στα ιδιωτικά ιατρεία με ΑΙ και την πλατφόρμα Med Watch
- Ρωσικό πετρέλαιο: Ράλι άνω των $120 για το ESPO – Ρεκόρ στο premium έναντι Brent
- ΕΤΕπ και Εθνική Τράπεζα: 250 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση ελληνικών επιχειρήσεων σε ασφάλεια και άμυνα
- Θέουτα: Ξεκίνησε η μεταφορά μεταναστών στο νέο καταυλισμό του λιμανιού εν μέσω εντάσεων
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








