Η τιμή πρώτης προσφοράς για την εξαγορά έχει οριστεί στα 7,1 εκατ. ευρώ
Έναν χρόνο μετά την ανακοίνωση για οριστική διακοπή λειτουργίας της κλωστοϋφαντουργίας Βαρβαρέσος σε πλειστηριασμό έγινε γνωστό ότι βγαίνει το εργοστάσιο της ιστορικής κλωστοϋφαντουργίας Βαρβαρέσος Α.Ε. στη Νάουσα.
Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση, είναι προγραμματισμένος πλειστηριασμός για τις 29 Οκτωβρίου 2025 με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς, με την ιδιότητά της ως εκπρόσωπος και διαχειρίστρια πληρωμών των ομολογιούχων δανειστών, που είναι η “Sunrise II NPL Finance DAC”, η “Galaxy IV Funding DAC” και η “Lousios Limited”, ο οποίος θα γίνει αν δεν λάβουν χώρα προσπάθειες αναστολής.
Η τιμή πρώτης προσφοράς για την εξαγορά έχει οριστεί στα 7,1 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι ήταν τον Απρίλιο του 2024 και μάλιστα αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, όταν η διοίκηση της ιστορικής κλωστουφαντουργίας Βαρβαρέσος είχε ανακοινώσει ότι κλείνει το εργοστάσιο και ότι απολύονται οι περίπου 120 εναπομείναντες εργαζόμενοι. Κατά όσα είχε δηλώσει τότε η πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Τασία Βαρβαρέσου, η παραγωγή θα σταματούσε, καθώς δεν υπήρχε ενδιαφέρον από σημαντικό επενδυτή που φέρεται να είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Την προηγούμενη χρονιά η διοίκηση της εταιρείας φέρεται να βρισκόταν σε επαφές και συζητήσεις με στρατηγικό επενδυτή του εξωτερικού για την εξυγίανση της. Αρχικά, είχε υπάρξει «βεβαιότητα» περί ύπαρξης επενδυτή, ωστόσο οι αρχικές ελπίδες ανετράπησαν καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα της κας Βαρβαρέσου, απέσυρε το ενδιαφέρον του, με αποτέλεσμα το λουκέτο στην άλλοτε κραταιά κλωστοϋφαντουργία να είναι μονόδρομος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η αμερικανική οικονομία κατέβασε ταχύτητα στο β΄ τρίμηνο, ανθεκτική η εγχώρια ζήτηση
- MIG ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Συμπλήρωση Οικονομικού Ημερολογίου 2026
- Νέα πλήγματα σε δεξαμενόπλοια Προκοπίου και Αλαφούζου στη Μαύρη Θάλασσα
- ΦΑΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Έντυπο παροχής πληροφοριών σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 5 σημείο (ζ) του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129
- Η επίθεση με drone κοντά στη Διώρυγα του Σουέζ ανοίγει νέο μέτωπο στη σύγκρουση ΗΠΑ – Ιράν
- ΠΟΕΣΕ προς ΥΠΕΘΟ: «Ώρα για ανάσες στην εστίαση» – Στο επίκεντρο ΦΠΑ, ΕΦΚ και ασφαλιστικές εισφορές
- «Πράσινο φως» από Επιτροπή Ανταγωνισμού στην εξαγορά της Skroutz από Blackstone
- Μεγάλη ανατροπή με τους ξένους στο ελληνικό ποδόσφαιρο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








