Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 25
Παρά τη μειωμένη δραστηριότητα του ιού, που προκαλεί την λοίμωξη Covid-19 – έπειτα από την αυξητική τάση των τελευταίων εβδομάδων – που καταγράφεται στη χώρα μας την τελευταία εβδομάδα, από 29 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2024, στους 40 έφτασαν οι ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους.
Συγκεκριμένα, η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρέμεινε σταθερή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Καταγράφηκαν 833 νέες εισαγωγές παρουσιάζοντας μείωση. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 739 και ο αριθμός των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 469.
Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων ήταν εννέα. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 12 ενώ ο αριθμός των διασωληνώσεων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν οκτώ.
Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 25. Ο αριθμός των θανάτων ήταν 40, (38 την προηγούμενη εβδομάδα). Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός των θανάτων τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 34 και ο αριθμός των θανάτων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 27.
Συνεχίζει να καταγράφεται αυξητική τάση της ΒΑ.2.86 που φέρει έστω μία από τις μεταλλάξεις F456L και R346T, με επικράτησή της κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Σημειώνεται ότι η κατηγορία αυτή παραλλαγμένων στελεχών δεν έχει συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσου.
Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2 σε έξι από τις δέκα περιοχές που ελέγχθηκαν.
Στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα) συστήνεται η σχολαστική τήρηση των μέτρων πρόληψης κατά των λοιμώξεων αναπνευστικού και η έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής συμβουλής επί συμπτωμάτων, προκειμένου να χορηγείται έγκαιρα θεραπεία. Παράλληλα συστήνεται στο γενικό πληθυσμό, επί παρουσία συμπτωμάτων λοίμωξης αναπνευστικού, ο περιορισμός των επαφών με άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες.
Ιός του Δυτικού Νείλου
Δύο επιπλέον θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα. Την ίδια ώρα έως χθες 7/8/2024 είχε αυξηθεί και ο αριθμός των δηλωθέντων περιστατικών με εργαστηριακή διάγνωση λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, με και χωρίς εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ) στη χώρα μας.
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας διαγνώσθηκαν/δηλώθηκαν 22 νέα εγχώρια κρούσματα. Από την αρχή του 2024 ο αριθμός των καταγεγραμμένων περιστατικών αριθμεί τα 55 και οι θάνατοι που σχετίζονται με τον ιό του Δυτικού Νείλου φτάνουν τους 8.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Fed: Αμετάβλητα τα επιτόκια στο 3,75%-4% με δύο διαφωνίες. Το βλέμμα στον Δεκέμβριο
- Φυσικό αέριο: Έσπασε το φράγμα των 100 ευρώ στο TTF
- Προς συμφωνία Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και Καναδά για κρίσιμες πρώτες ύλες
- Eurovision 2027: 36 χώρες είπαν το «ναι», σε εκκρεμότητα η συμμετοχή Ισπανίας και Σλοβενίας
- Ισραήλ: Εκλογικό αδιέξοδο με Νετανιάχου και Άιζενκοτ. Χωρίς αυτοδυναμία τα δύο στρατόπεδα
- Ισπανία: Τουλάχιστον 68 οι νεκροί από τη φονική σύγκρουση δύο τρένων υψηλής ταχύτητας. Δεκάδες τραυματίες
- Προβάδισμα Νετανιάχου με 54 έδρες, αλλά χωρίς αυτοδυναμία στις εκλογές του Ισραήλ. Ρυθμιστές οι αραβικοί σχηματισμοί
- Τραγωδία στην Ισπανία: Δεκάδες νεκροί από τη σύγκρουση τρένων υψηλής ταχύτητας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








