Αφορά σε απάτη στο γεωργικό ταμείο της Ενωσης - Μηνυτήρια αναφορά από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) στην Αθήνα έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά 100 ατόμων για φερόμενη απάτη 2,9 εκατομμυρίων ευρώ εις βάρος της ΕΕ σε γεωργικά ταμεία.
Οι ύποπτοι, κυρίως κτηνοτρόφοι από την Κρήτη, κατηγορούνται ότι υπέβαλαν ψευδείς δηλώσεις και πλαστά μισθωτήρια συμβόλαια μεταξύ 2017 και 2020 για να λάβουν επιδοτήσεις βοσκοτόπων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, οι δόλιες αιτήσεις στόχευαν αγροτικά ταμεία της ΕΕ που διαχειρίζεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ, η Ελληνική Αρχή Πληρωμών που είναι αρμόδια για τη διανομή κεφαλαίων από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων (ΕΓΤΕ) και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).
Οι έρευνες αποκάλυψαν πως οι ύποπτοι παρουσίασαν παραπλανητικές συμφωνίες ιδιοκτησίας γης ή μίσθωσης και συχνά διέμεναν σε τοποθεσίες διαφορετικές από αυτές που είχαν δηλώσει στις αιτήσεις τους.
Τα κατηγορητήρια χωρίζονται σε τρεις ξεχωριστές υποθέσεις. Η μεγαλύτερη αφορά 64 άτομα (56 δράστες και 8 συνεργούς) που προγραμματίζεται να παρουσιαστούν στο δικαστήριο στις 16 Μαΐου 2025. Άλλα 22 άτομα (16 δράστες και 6 συνεργοί) έχουν προγραμματιστεί για ακρόαση στις 24 Μαρτίου 2025. Οι υπόλοιποι 14 υπόπτοι (8 ύποπτοι και 8 οι συνεργοί τους) θα εκδικαστούν 2025.
Η έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας υποστηρίχθηκε από το Τμήμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. Εάν κριθούν ένοχοι, οι ύποπτοι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια και πρόστιμο. Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία τονίζει ότι όλα τα άτομα τεκμαίρονται αθώα έως ότου αποδειχθεί η ενοχή τους σε ελληνικό δικαστήριο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Star Bulk Carriers Corp. - Ανακοίνωση Τιμής Διαπραγμάτευσης
- Πιερρακάκης με Μερτς για ανταγωνιστικότητα και επιτάχυνση επενδύσεων
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Κέρδη €83,4 εκατ. +22% στο εξάμηνο και «δύναμη πυρός» €2,2 δισ. – Οι παραχωρήσεις αλλάζουν το προφίλ κερδοφορίας
- Ευρωπαϊκές αγορές: Πετρέλαιο, ομόλογα και επιτόκια έστειλαν τους επενδυτές σε άμυνα
- IDEAL HOLDINGS A.E. - Ανακοίνωση αγοράς ιδίων μετοχών
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - IR REPORT
- Ρευστοποιήσεις στα ομόλογα: Στο 4,29% το ελληνικό 10ετές
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - Οικονομική έκθεση ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








