Πολιτική

Κυβερνητική παρέμβαση να μην επιβληθεί πρόστιμο €100.000 στην ΕΥΠ – Προς παραίτηση ο Χρήστος Ράμμος

Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) ήταν έτοιμη να επιβάλει πρόστιμο στην ΕΥΠ, αλλά ένα αόρατο χέρι επενέβη και αναμένεται η αντικατάσταση δύο μελών της αρχής, καθιστώντας την απόφαση για το πρόστιμο αμφίβολη

Αναβάλλεται η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΑΔΑΕ με θέμα την επιβολή προστίμου ύψους 100.000 ευρώ στην ΕΥΠ για την υπόθεση των υποκλοπών, καθώς και για το γεγονός ότι η ΕΥΠ δεν έδωσε πρόσβαση στους φακέλους των παρακολουθήσεων, μεταξύ άλλων, και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. που προγραμματιζόταν για σήμερα με θέμα την επιβολή του προστίμου στην ΕΥΠ, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας Elias.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, απέστειλε χθες το βράδυ πρόσκληση για Διάσκεψη των Προέδρων, στην οποία θα ληφθούν αποφάσεις για αλλαγές στη σύνθεση του Δ.Σ. της ΑΔΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο εκ των μελών του Δ.Σ. πρόκειται να αντικατασταθούν, ενώ ένας εκ των συμμετεχόντων στη διάσκεψη θα αναλάβει τον ρόλο του αντιπροέδρου.

Η αναβληθείσα συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΑΔΑΕ προγραμματίζεται για την Παρασκευή και κατά συνέπεια αναμένεται να πραγματοποιηθεί υπό τη νέα σύνθεση που θα προκύψει από την αυριανή διάσκεψη.

Το θέμα έχουν αναδείξει διάφοροι βουλευτές μεταξύ αυτών και ο Μιχάλης Κατρίνης σήμερα στη Βουλή μετά από αντιπαράθεση που είχε με τον Μάκη Βορίδη.

Φήμες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι μετά την νέα παρέμβαση ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, πρόκειται να παραιτηθεί.

close menu