Θα κοστίζει μεταξύ 91.100 και 121.500 ευρώ, ανάλογα και με το επίπεδο εξοπλισμού
Η Lucid Motors ξεκίνησε επίσημα τις παραδόσεις του πολυαναμενόμενου SUV Gravity, λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη της παραγωγής στο εργοστάσιό της στο Casa Grande της Αριζόνα νωρίτερα μέσα στον Δεκέμβριο.
Μάλιστα η εταιρεία μοιράστηκε τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στο X, ότι ξεκίνησε τις παραδόσεις του ηλεκτρικού SUV σε υπαλλήλους, φίλους και οικογένειες για το τέλος του έτους. Όπως αναφέρει, πρόκειται για μερικά από τα πρώτα Gravity που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής, καθώς οι πρώτες εκδόσεις προ-παραγωγής του οχήματος είχαν παραχθεί τον περασμένο Ιούλιο.
Τον περασμένο μήνα, η Lucid εγκαινίασε επίσης την ηλεκτρονική σελίδα παραγγελιών για το Gravity, τιμολογώντας το EV μεταξύ 91.100 και 121.500 ευρώ, ανάλογα και με το επίπεδο εξοπλισμού. Η μοναδική διαθέσιμη έκδοση κατά το λανσάρισμα, είναι η Grand Touring, η οποία έχει θεωρητική αυτονομία έως και 724 χιλιόμετρα.
Αξίζει να σημειωθεί πως το Gravity, είναι μόλις το δεύτερο μοντέλο που φέρνει η Lucid στην παραγωγή, μετά την κυκλοφορία του πολυτελούς sedan Air, το 2021.
This weekend the first Lucid Gravity customers received their vehicles and departed the factory as a convoy.
This is just the beginning. Here’s to a remarkable 2025. pic.twitter.com/ZIF5MwhNnX
— Lucid Motors (@LucidMotors) December 30, 2024
Μεταξύ άλλων, το Lucid Gravity θα περιλαμβάνει μια ενσωματωμένη θύρα φόρτισης Tesla NACS, αποτελώντας το δεύτερο μοντέλο που δεν ανήκει στην Tesla και αποκτά τέτοια θύρα, μετά το Hyundai Ioniq 5.
Ο διευθύνων σύμβουλος Peter Rawlinson, δεν αποκάλυψε πότε ακριβώς η εταιρεία σχεδίαζε να λανσάρει το EV, λέγοντας ότι η παραγωγή του θα ξεκινήσει κάποια στιγμή μέχρι το τέλος του 2024.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Super League: Σήμερα Σάββατο η σέντρα – Το αναλυτικό πρόγραμμα της σεζόν 2025-26
- Εθνική μπάσκετ: «Πρόβα τζενεράλε» για το Eurobasket o φιλικός με Γαλλία την Κυριακή
- Κηδεύεται στην Ημαθία ο Απόστολος Βεσυρόπουλος – Η επιθυμία της οικογένειας
- Ντράγκι: «Η αυταπάτη ότι η ΕΕ είναι μεγάλη δύναμη διαλύθηκε. Μας ξύπνησε βίαια ο Τραμπ»
- Wall Street: Ράλι με… οδηγό τον Πάουελ – Νέο ιστορικό υψηλό για τον Dow Jones
- Eυρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με κέρδη λόγω Πάουελ – Ρεκόρ από τον βρετανικό FTSE 100
- Προκλητικός Νετανιάχου: «Χονδροειδές ψέμα» η έκθεση ΟΗΕ περί λιμού στη Γάζα
- Ντέιβιντ Λάμι (Βρετανός ΥΠΕΞ): Ηθικό σκάνδαλο η κατάσταση λιμού στη Γάζα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις