Οι δηλώσεις έγιναν από το βήμα της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης
Σε δηλώσεις του ο Μαχμούντ Αμπάς, ηγέτης της Παλαιστινιακής Αρχής από το βήμα της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ανέφερε πως: «Η Γάζα είναι δική μας, όπως και η Δυτική Όχθη και η Ιερουσαλήμ, είναι δικές μας. Δεν δεχόμαστε καμία λύση που διαλύει τα εδάφη μας. Ως εκ τούτου, θα ήθελα να ανακοινώσω εδώ, παρουσία σας, ότι δεν μας απομένει καμία λύση. Αποφάσισα να πάω στη Γάζα μαζί με τους αδελφούς μου στην παλαιστινιακή ηγεσία και θα το κάνω».
«Ακολουθούμε την εντολή του Ισλάμ: Είτε νικητές, είτε μάρτυρες… Μιλάω εδώ από ένα διεθνές βήμα. Καλώ όλους τους Άραβες και ηγέτες του ισλαμικού κόσμου και τους αξιωματούχους του ΟΗΕ να κάνουν αυτό το ανθρωπιστικό καθήκον όλοι μαζί. Λέμε ας το κάνουμε αυτό για χάρη της ειρήνης. Καλώ επίσης το Συμβούλιο Ασφαλείας, απευθύνω έκκληση στο Συμβούλιο που εξέδωσε 80 ψηφίσματα που δεν εφαρμόστηκαν. Μετά τη Γάζα θα κατευθυνθούμε στην Ιερουσαλήμ. Θα πάω στην αιώνια πρωτεύουσά μας».
«Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι (σ.σ. η Ιερουσαλήμ) έχει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές σας. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε σε αυτό το θέμα. Γνωρίζουμε τη θέση της Ιερουσαλήμ στις καρδιές των Τούρκων. Η Ιερουσαλήμ είναι η πρώτη μας Κίμπλα, το Αλ Άκσα είναι η πρώτη μας Κίμπλα. Η Ιερουσαλήμ είναι μια κόκκινη γραμμή για εσάς και για εμάς. Όποιος παραχωρεί έστω και ένα κομμάτι της Παλαιστίνης δεν είναι ούτε μαζί μας ούτε μαζί σας. Αυτός ο τόπος είναι παρακαταθήκη σε εμάς από τη θρησκεία και την Ιστορία».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Fed μείωσε το βασικό επιτόκιο των ΗΠΑ κατά 0,25%
- Δημοσκόπηση Pulse: Μισή μονάδα κέρδισε η ΝΔ από τη ΔΕΘ – Στο 24% στην πρόθεση ψήφου
- Τζιρακιάν Profil: Ο Κασπάρ Μπατανιάν νέο ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ
- Στις Αττικές Εκδόσεις η διαφημιστική εκμετάλλευση των όψεων του πύργου Πειραιά
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με μεικτά πρόσημα – Άλμα 17% από Puma
- ΕΚΤΕΡ: Αλλαγές στα μεγέθη των οικονομικών καταστάσεων λόγω μερίσματος
- Cenergy: Στα 95 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο, αυξημένα κατά 69%
- Ευρώπη Holdings: Αυξημένα έσοδα στα 18,786 εκατ. ευρώ το α΄εξάμηνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις