Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, είχε τηλεφωνική συνομιλία, σήμερα το μεσημέρι, με τον Ισραηλινό ομόλογό της
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, ΤζόρτζιαΜελόνι, είχε τηλεφωνική συνομιλία, σήμερα το μεσημέρι, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
Όπως αναφέρεται σε ανακοινωθέν της ιταλικής κυβέρνησης, η Μελόνι «αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, εξέφρασε την ελπίδα να επιτευχθούν -όσο γρηγορότερα γίνεται- μια βιώσιμη κατάπαυση του πυρός και η απελευθέρωση των ομήρων που βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς, όπως προβλέπει το ψήφισμα 2735 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και με την διαμεσολαβητική δράση των Ηνωμένων Πολιτειών».
Η κυβέρνηση της Ρώμης έκανε παράλληλα γνωστό ότι «κατά την τηλεφωνική αυτή συνομιλία προέκυψε η κοινή διαπίστωση σε ό,τι αφορά την ανάγκη ενίσχυσης της ανθρωπιστικής στήριξης του άμαχου πληθυσμού της Γάζας, όπως και την ανάγκη να αποφευχθεί αύξηση της έντασης στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, όπου η Ιταλία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, με δράση υπέρ της σταθερότητας της περιοχής, μέσω της συμμετοχής της στην αποστολή Unifil».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Star Bulk: Σάρωσε η δημόσια προσφορά με υπερκάλυψη 6 φορές και τιμή διάθεσης 24,50 ευρώ η μετοχή
- Οδυσσέας Ζώρας: Συμμετείχε στο νόμο για τα μη κρατικά ΑΕΙ, έγινε πρύτανης στο Keele Greece και τώρα καταγγέλλει «παλινωδίες» της Πολιτείας
- Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικό Μετρό, Χρήστος Καραδήμας 14 μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων
- ΗΠΑ: Στο τραπέζι ο Νόμος Αμυντικής Παραγωγής για αύξηση της διύλισης πετρελαίου
- Ευρωαγορές: Ράλι ανακούφισης, όχι αλλαγή τάσης
- Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ το ιατρείο στο Κολωνάκι μετά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
- Σχολικά λεωφορεία στο «μικροσκόπιο» της Τροχαίας – 457 παραβάσεις σε 2.263 ελέγχους
- Παραιτήθηκε ο πρύτανης του Keele Οδυσσέας Ζώρας με αιχμές κατά κυβέρνησης και Υπ. Παιδείας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








