Οι Αμερικάνοι πέτυχαν το στόχο τους και απέκτησαν δικαιώματα στον εθνικό πλούτο της Ουκρανίας, που συνορεύει μάλιστα με τον «εχθρό», δηλαδή την Ρωσία
Η υπογραφή συμφωνίας για τα ορυκτά ανάμεσα στην Ουκρανία και τις ΗΠΑ σημαίνει πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανάγκασε τελικά το Κίεβο να πληρώσει για αμερικανική βοήθεια, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας και στενός συνεργάτης του Βλάντιμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
“Τώρα θα πρέπει να πληρώσουν για στρατιωτικές προμήθειες με τον εθνικό πλούτο μιας χώρας που χάνεται”, σημείωσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας σε ανάρτησή του στο Telegram.
Το Κρεμλίνο δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει τη συμφωνία που υπεγράφη χθες, Τετάρτη, ύστερα από έντονη προώθησή της από τον Τραμπ, η οποία θα προσφέρει στις ΗΠΑ προνομιακή πρόσβαση σε νέες συμφωνίες για τα ουκρανικά ορυκτά και θα χρηματοδοτήσει επενδύσεις στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.
Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΠΑΣΟΚ: Τροπολογία για την προστασία των οφειλετών από πλειστηριασμούς χωρίς δικαστική απόφαση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Πτωτικό κλείσιμο με πιέσεις σε τεχνολογία και πρώτες ύλες
- Μήνυμα ΔΣΑ σε τράπεζες και funds μετά την απόσυρση του άρθρου 23: «Τέτοιες ρυθμίσεις δεν έχουν θέση στο Κράτος Δικαίου»
- Reuters: Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Τσέλσι διεκδικεί τη διεθνή αυτοκρατορία της Lukoil
- Πετρέλαιο: Υποχώρησαν οι εξαγωγές του Κόλπου τον Οκτώβριο – Στα 17,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως
- ΗΠΑ: Άλμα στις κενές θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο – Στα 7,52 εκατομμύρια
- CrediaBank: Απέκτησε χαρτοφυλάκιο επαναεξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων 37,4 εκατ. ευρώ
- Allwyn AG - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΕΠΑΝΕΠΕΝΔΥΣΗΣ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









