Η σύμβαση - ΣΔΙΤ έχει ανάδοχο τηη ιταλογαλλική κοινοπραξία ATM-EGIS, με τίμημα 250 εκατ. ευρώ και διάρκεια 11 ετών
Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα υπογραφεί η σύμβαση, που πέρασε ήδη από την Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής, για τη λειτουργία και τη συντήρηση του Μετρό Θεσσαλονίκης.
Η σύμβαση υλοποιείται με την μορφή της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), με αναθέτουσα αρχή η Ελληνικό Μετρό.
Ο διαγωνισμός που ξεκίνησε στις αρχές του 2023 και ανάδοχος αναδείχθηκε το σχήμα ATM-EGIS με τίμημα 250 εκατ. ευρώ. Προβλέπει πως για 11 χρόνια το συγκεκριμένο σχήμα θα αναλάβει τη λειτουργία αλλά και τη συντήρηση του μέσου.
Για να μπορέσει να λειτουργήσει το Μετρό Θεσσαλονίκης, θα πρέπει ο ανάδοχος να προσλάβει προσωπικό, να το εκπαιδεύσει και να αναλάβει από την Ελληνικό Μετρό το δίκτυο που περιλαμβάνει την βασική γραμμή Ν.Σ. Σταθμός – Νέα Ελβετία και την επέκταση προς Καλαμαριά (25ης Μαρτίου-Μίκρα).
.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Hewlett-Packard Hellas απορρόφησε την Juniper Networks Hellas
- Cordia: Τζίρος €149 εκατ. με ζημιές 1,7 εκατ. για τον όμιλο που διαχειρίζεται το fund SMERemediumCap του Νίκου Καραμούζη
- Safe Bulkers, Inc. - Safe Bulkers, Inc. Sets Date for the Third Quarter 2026 Results, Conference Call, and Webcast
- QUALITY AND RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. - ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΑ
- ΠΑΣΟΚ: Τροπολογία για την προστασία των οφειλετών από πλειστηριασμούς χωρίς δικαστική απόφαση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Πτωτικό κλείσιμο με πιέσεις σε τεχνολογία και πρώτες ύλες
- Μήνυμα ΔΣΑ σε τράπεζες και funds μετά την απόσυρση του άρθρου 23: «Τέτοιες ρυθμίσεις δεν έχουν θέση στο Κράτος Δικαίου»
- Reuters: Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Τσέλσι διεκδικεί τη διεθνή αυτοκρατορία της Lukoil
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








