Πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,5% - Στο 15,7% δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
Πτώση καταγράφει η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πέμπτο κόμμα.
Στην πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, η Νέα Δημοκρατία προηγείται (22%) χάνοντας 2,4 μονάδες από τον περασμένο Ιούνιο.
Το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο ενισχυμένο κατά 1,3% για να φτάσει στο 11,6%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στην πέμπτη θέση, καθώς συγκεντρώνει το 7%, 4,1 μονάδες κάτω σε σύγκριση με τον Ιούνιο.
Η Ελληνική Λύση βρίσκεται στην τρίτη θέση με 8,1% (άνοδος από το 7,4%), ενώ το ΚΚΕ ακολουθεί με 7,2% από 7,9%. Όσο για την αδιευκρίνιστη ψήφο, διαμορφώνεται στο 11,8%.
Πρόθεση ψήφου
Νέα Δημοκρατία 22%
ΠΑΣΟΚ 11,6%
Ελληνική Λύση 8,1%
ΚΚΕ 7,2%
ΣΥΡΙΖΑ 7%
Φωνή Λογικής 4%
Πλεύση Ελευθερίας 3,9%
Νίκη 3,3%
Νέα Αριστερά 1,9%
ΜέΡΑ 25 1,4%
Σπαρτιάτες 0,8%
Δεν θα ψηφίσουν 9,5%
Αναποφάσιστοι 9,3%
Άκυρο- Λευκό 4,7%
Λοιπά κόμματα 2,8%
Δεν απαντώ 2,5%

Άνοδος 5,4% αθροιστικά για τα ακροδεξιά κόμματα
Στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 29,8% (από 30,4%) τον Ιούνιο και το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 15,7%, ενισχυμένο κατά 2,8 ποσοστιαίες μονάδες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 9,5%, καταγράφοντας απώλεια 4,3 μονάδων από τον Ιούνιο. Τρίτη είναι η Ελληνική Λύση που συγκεντρώνει το 10,9% (από 9,2%), ενώ το ΚΚΕ με 9,7% (από 9,9%) βρίσκεται στην τέταρτη θέση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ακροδεξιά κόμματα καταγράφουν άνοδο της τάξεως του 5,4% αθροιστικά: η Ελληνική Λύση 1,7%, η Νίκη 1,4% και η Φωνή Λογικής 2,3%.
Εκτίμηση ψήφου
Νέα Δημοκρατία 29,8%
ΠΑΣΟΚ 15,7%
Ελληνική Λύση 10,9%
ΚΚΕ 9,7%
ΣΥΡΙΖΑ 9,5%
Φωνή Λογικής 5,4%
Πλεύση Ελευθερίας 5,3%
Νίκη 4,4%
Νέα Αριστερά 2,6%
ΜέΡΑ 25 1,8%
Σπαρτιάτες 1%
Λοιπά κόμματα 3,7%

Σε ό,τι αφορά στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, το 52% δηλώνουν ότι σίγουρα δεν θα πάνε να ψηφίσουν και το 15% ότι μάλλον δεν θα το πράξουν.
Η πορεία της χώρας είναι προς τη λάθος κατεύθυνση, εκτιμά το 71% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση. Η ακρίβεια αναδεικνύεται σε μία ακόμα έρευνα το σημαντικότερο πρόβλημα (45%), ενώ ακολουθεί η οικονομία (34%).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τράπεζα Κύπρου: Αντλησε 300 εκατ. ευρώ μέσω ομολόγου με επιτόκιο 3,875%
- Φάρμα Μόσχου: Από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και τον αγώνα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, στα ράφια του Σκλαβενίτη
- Euroleague: Ανακοινώθηκαν οι ώρες έναρξης των ημιτελικών του Final 4
- Δ. Κυριαζής: Από corporate θέση στην Αθ. Ζυθοποιία, στο Μαξίμου υπεύθυνος ορεινών όγκων
- Tetra Pak Ελλάς: Ανθεκτικός τζίρος, αλλά ισχυρή πίεση -61% στην κερδοφορία το 2025
- Στο στόχαστρο των Βρυξελλών μπαίνουν τα VPN λόγω της παράκαμψης των ορίων ηλικίας
- Το δολάριο ενισχύεται από τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων
- Caltagirone: Η Monte dei Paschi δεν πρέπει να πουλήσει τη συμμετοχή της στη Generali
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









