Ανάδοχος του έργου η εταιρεία ΑΕΝΑΟΣ Ενεργειακά Συστήματα
Φωτοβολταϊκό Σύστημα Ενεργειακού Συμψηφισμού ισχύς 485,9 kW εγκατέστησε η γνωστή Πλεκτοβιομηχανία MINERVA στις κεντρικές τις εγκαταστάσεις στην Ευκαρπία, Θεσσαλονίκης με ανάδοχο την ΑΕΝΑΟΣ Ενεργειακά Συστήματα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αποτελεί επένδυση με διττό ρόλο, καθώς από τη μία είναι εμφανής ο προσανατολισμός της MINERVA προς την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και την άμεση μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει η βιομηχανία. Επιπλέον, προσδίδει ενεργειακή ασφάλεια στην εταιρεία σε μια άκρως ευμετάβλητη αγορά όπως αυτής της ηλεκτρικής ενέργειας.
Το Φ/Β Σύστημα ισχύος 485,9 kW έχει ετήσια παραγωγή 650.000 kWh το οποίο αντιστοιχεί σε ετήσια μείωση 750 τόνων εκπομπών CO2.
Η εταιρεία αποσκοπεί στο να μειώσει περαιτέρω το οικολογικό της αποτύπωμα σε όλους τους τομείς και να στηριχτεί σε μια βιώσιμη ανάπτυξη για τις μελλοντικές γενιές.
Με την πρόσφατη επένδυση της στα φωτοβολταϊκά συστήματα της ΑΕΝΑΟΣ, εναρμονίζεται με το οικολογικό μοντέλο της εποχής, αποκτάει ανεξαρτησία των ενεργειακών της αναγκών και προχωράει προς την περαιτέρω την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της.
Αυτός είναι και ο προσανατολισμός της εταιρείας στη μακρά ιστορία που διανύει, χρησιμοποιώντας κυρίως φυσικές πρώτες ύλες και πιστοποιήσεις περιβαλλοντολογικής κάλυψης σε όλες τις διαδικασίες παραγωγής της.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ψάθα: Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες – Εκκένωση του οικισμού, νέο 112 για Αλεποχώρι και Λούμπα
- METLEN ENERGY & METALS PLC - TR-1: Standard form for notification of major holdings (Ορθή Επανάληψη)
- QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με φόντο τις ελπίδες αποκλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
- Νέα σύμβαση της ΑΒΑΞ με το ΑΝΑΤΟΛΙΑ για την κατασκευή πανεπιστημιακού κτιρίου 4.500 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη
- Σαουδική Αραβία: Μειώθηκαν οι εξαγωγές αργού τον Ιούλιο
- Τραμπ: «Η ηγεσία του Ιράν είναι απίστευτα διπρόσωπη!»
- CENERGY HOLDINGS S.A. - Ενημέρωση επενδυτών και αναλυτών επί των αποτελεσμάτων A’ εξαμήνου 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








