Παρεμβάσεις σε στέγαση, υγεία και οικονομία
Στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτηση προχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου μεταξύ άλλων ζητημάτων ανακοίνωσε την παράταση στο πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ» έως το τέλος Αυγούστου. Πιο αναλυτικά ο πρωθυπουργός ανέφερε πως αν και «η 2α Ιουνίου 2026 έχει οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία για τη συμβασιοποίηση των δανείων, ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Ακούσαμε όμως τις ανησυχίες πολιτών που έχουν ήδη εγκριθεί για το πρόγραμμα, αλλά αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις σε συμβόλαια, ελέγχους ή μεταβιβάσεις ακινήτων. Γι’ αυτό δίνουμε πλέον τη δυνατότητα να ολοκληρωθούν έως το τέλος Αυγούστου οι ήδη εγκεκριμένες αιτήσεις, με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας».
Επιπλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε ένα ευρύ πλέγμα παρεμβάσεων σε στέγαση, υγεία, εργασία και επενδύσεις.
Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε την αξιοποίηση ακινήτων της ΔΥΠΑ για περίπου 400 νέες κατοικίες, την ενίσχυση του προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός» με 55 εκατ. ευρώ, αλλά και παρεμβάσεις στο ΕΣΥ, όπως 1.131 νέες θέσεις γιατρών και φορολογικές ελαφρύνσεις στις εφημερίες.
Στην οικονομία και την αγορά εργασίας, ξεχωρίζουν η επέκταση συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις έως 20%, η πλήρης αξιοποίηση των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης ύψους 17,7 δισ. ευρώ, καθώς και επένδυση 340 εκατ. ευρώ για παραγωγή γαλλίου.
Αναφέρθηκε επίσης σε παρεμβάσεις στις συγκοινωνίες με 1.076 νέα λεωφορεία, ψηφιακές υπηρεσίες όπως η ταχύτερη έκδοση ποινικού μητρώου, ενίσχυση αστυνομίας και Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και σε πολιτιστικά έργα όπως η ανάδειξη του Μυστρά.
Κλείνοντας, έκανε αναφορά και στον τελικό της Ευρωλίγκας, ευχόμενος καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στη Βουλή το νομοθετικό κενό (δώρο) που προακλεί νέο «κύμα» ανατιμήσεων στα ασφάλιστρα υγείας
- Hellenic Train και Όμιλος Κοπελούζου ίδρυσαν την FxD Logistics Α.Ε. για το Θριάσιο ΙΙ
- ΟΤΕ: Μόνος στην κορυφή της Ελλάδας με rating «Α-» από την S&P
- MEVACO ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Δανία: Ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός μειώνει εταιρικούς φόρους και ΦΠΑ στα τρόφιμα
- ΣτΕ: Στο μικροσκόπιο οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Πλάκα
- Ρούμπιο: Η αμερικανική νομοθεσία κρατά την Τουρκία εκτός του προγράμματος των F-35
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








