Πρόκειται για τις Ιρλανδία, Σλοβακία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία και Αυστρία, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγηση
Οι ευρωπαϊκές χώρες που θα πληγούν περισσότερο από την αύξηση των αμερικανικών δασμών θα είναι η Ιρλανδία, η Σλοβακία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Ιταλία και η Αυστρία, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Moody’s.
Η εκτίμηση αυτή στηρίζεται στο ποσοστό που οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν για την οικονομία κάθε χώρας.
«Οι επιπτώσεις των νέων δασμών» που ανακοινώθηκαν από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ «ποικίλλουν σημαντικά σε συνάρτηση με τους τομείς», προειδοποιεί ο Moody’s. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι τομείς των μηχανημάτων και των αλκοολούχων ποτών «θα πληγούν περισσότερο, διότι άνω του ενός πέμπτου των εξαγωγών των προϊόντων αυτών προορίζεται για τις Ηνωμένες Πολιτείες», εξηγεί σε σημείωμά του ο οίκος.
«Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα καθορίσει την συνολική επίπτωση επί των οικονομιών», διευκρινίζει ο Moody’s, ανάλογα με το αν θα επιβάλει και άλλους δασμούς ή όχι.
Η ΕΕ θα δοκιμάσει να διαπραγματευτεί με την Ουάσινγκτον την μείωση των αναγγελθέντων δασμών. Είναι όμως πιθανόν και να απαντήσει με επιβολή δασμών στις αμερικανικές εισαγωγές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Euronext Athens: Ξεκινά η απόσχιση του κλάδου «Διαχειριστής Αγοράς»
- Deutsche Bank: Αγόρασε 650.000 μετοχές της Bally’s Intralot στο πλαίσιο της συμφωνίας Total Return Swap
- Space Hellas: Νέο Managed Data Lake για αξιοποίηση βιομηχανικών δεδομένων με AI
- Παπαστράτος: Νέο αμειβόμενο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για φοιτητές και αποφοίτους
- ΗΠΑ: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1983 το πετρέλαιο στα στρατηγικά αποθέματα
- CPI Α.Ε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ - Πρακτικό Δ.Σ. 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2026 για Αντικατάσταση μέλους ΔΣ και Επιτροπής Ελέγχου
- Χρηματιστήριο: Με το «δεξί» ο Ιούλιος (+0,88%) και οδηγούς ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Motor Oil και τράπεζες
- ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. - ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








