Επιχειρήσεις

Ναι στον αναβαλόμενο φόρο είπαν οι τράπεζες Alpha και Eurobank

Εγκρίθηκε από τις έκτακτες γενικές συνελεύσεις των τραπεζών Alpha Bank και Eurobank ο αναβαλόμενος φόρος.  

Alpha Bank

«Ο όμιλος της Alpha Bank θα χρησιμοποιήσει το όφελος από την αναγνώριση του αναβαλλόμενου φόρου μόνο εάν υπάρξουν ζημίες. Ωστόσο η ιδιαίτερα ισχυρή κεφαλαιακή θέση της τράπεζας, όπως αποδείχθηκε από τα πρόσφατα κεφαλαιακά stress tests της ΕΚΤ, σε συνδυασμό με τις ήδη θετικές ενδείξεις για ανάκαμψη της οικονομίας, αποδεικνύει ότι η τράπεζα δεν θα χρειαστεί το συγκεκριμένο κεφαλαιακό μαξιλάρι. Έπρεπε όμως να πάρουμε την έγκριση της γενικής συνέλευσης για να διασφαλίσουμε τους μετόχους», τόνισε ο πρόεδρος της τράπεζας, Βασίλης Ράπανος.

Στο ίδιο ύφος κινήθηκε και η δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλουΔημήτρη Μαντζούνη, ο οποίος είπε ότι «η κεφαλαιακή κατάσταση της τράπεζας είναι ιδιαίτερα ισχυρή, γεγονός που κάνει απίθανη τη χρήση του οφέλους από την αναγνώριση του αναβαλλόμενου φόρου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ράπανος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετόχου όσον αφορά το νομοσχέδιο και τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, τόνισε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να σταματήσουν να ψηφίζουν νόμους που ευνοούν τους κακοπληρωτές.

Eurobank

Σημαντική ενίσχυση κατά 318 μ.β. για τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της Eurobank, λόγω του αναβαλλόμενου φόρου. Ικανοποίηση για την επιτυχία των τραπεζών στα stress test εξέφρασε ο πρόεδρος του ΔΣ, Παναγιώτης Θωμόπουλος.

Το σώμα των μετόχων της Eurobank ενέκρινε κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης τη χρήση του οφέλους από την αναγνώριση του αναβαλλόμενου φόρου.

Ο πρόεδρος της τράπεζας Παναγιώτης Θωμόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του συνόλου των ελληνικών τραπεζών στα πρόσφατα stress tests που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο αναβαλλόμενος φόρος δημιουργεί μαξιλάρι 1,1 δισ. ευρώ, ενισχύοντας τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας κατά 318 μονάδες βάσης.

close menu