«Ήμασταν υπερβολικά φιλόδοξοι» στην παραγωγή, δήλωσε μετά την παραίτησή του
Ο διευθύνων σύμβουλος της σουηδικής εταιρείας κατασκευής μπαταριών Northvolt, Πίτερ Κάρλσον (Peter Carlsson) παραιτήθηκε μία ημέρα μετά την αίτηση πτώχευσης της εταιρείας που ήταν η μεγάλη ευρωπαϊκή ελπίδα για εξαγωγές μπαταριών στις ΗΠΑ.
«Ήμασταν υπερβολικά φιλόδοξοι» στην παραγωγή, δήλωσε ο απερχόμενος CEO μετά την παραίτησή του, όπως μεταδίδει το Reuters.
O Κάρλσον ανέλαβε την ευθύνη για τη δραματική κατάρρευση της σουηδικής εταιρείας κατασκευής μπαταριών κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τους εργαζόμενους το πρωί της Παρασκευής, ανακοίνωσε η εταιρεία με έδρα τη Στοκχόλμη.
Η Northvolt ήταν η καλύτερα χρηματοδοτούμενη νεοφυής επιχείρηση της Ευρώπης, έχοντας συγκεντρώσει περισσότερα από 15 δισ. δολάρια από επενδυτές και κρατικές επιχορηγήσεις, αλλά έμεινε με μόλις 30 εκατ. δολάρια σε μετρητά – αρκετά για να λειτουργήσει για μια εβδομάδα – πριν από την κατάθεση της αίτησης πτώχευσης σύμφωνα με τους κανόνες του Chapter 11 των ΗΠΑ που της παρέχει προστασία από τους πιστωτές.
Η κατασκευάστρια μπαταριών αντιμετώπισε προβλήματα παραγωγής, μετά την απώλεια ενός του μεγαλύτερου πελάτη της της η BMW η οποία απέσυρε συμβόλαιο 2 δισ. δολαρίων, λόγω έλλειψη χρηματοδότησης.
H εταιρεία ανακοίνωσε ζημία 1,2 δισ. δολάρια το 2023, μετά από απώλειες 285 εκατ. δολαρίων την προηγούμενη χρονιά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο ισραηλινός στρατός ζητά την εκκένωση και νέων περιοχών στον Λίβανο
- Ο Αμπελ της Berkshire Hathaway προειδοποιεί για αυξημένο ανταγωνισμό στις ασφάλειες
- Το Harvard αναδεικνύει την υπεροχή της AI έναντι των γιατρών στα επείγοντα περιστατικά
- Super League: Ντέρμπι σε Τούμπα και Λεωφόρο με φόντο τον τίτλο
- Το Ισραήλ ενισχύει την αεροπορία του με νέα μαχητικά F-35 και F-15IA από τις ΗΠΑ
- Σε τροχιά σύγκρουσης Κίνα και ΗΠΑ για τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν
- Θρίλερ με πετρελαιοφόρο που έπεσε στα χέρια πειρατών στην Υεμένη με προορισμό τη Σομαλία
- Πήρε την pole position για το Grand Prix του Μαϊάμι ο Αντονέλι
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









