Στην διάρκεια της συνάντησης του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο ο ΥπΑΑΤ θα αναφερθεί στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ
Στο Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. , στις Βρυξέλλες, θα συμμετέχει σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ παράλληλα θα έχει συνάντηση και με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας Γιάνους Βοϊτσεσχόφσκι.
Στην διάρκεια της συνάντησης του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο ο ΥπΑΑΤ θα αναφερθεί στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ και θα υπογραμμίσει την βούληση της Ελληνικής κυβέρνησης για την πλήρη εξυγίανση του, ώστε ο οργανισμός να λειτουργεί προς όφελος των παραγώγων με δικαιοσύνη και υπό πλήρη διαφάνεια.
Όπως έχει ήδη υπογραμμίσει ο κ. Αυγενάκης σχετικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, από το 2016 η Ε.Ε. είχε θέσει ζητήματα σχετικά με την λειτουργίας του. Στην διάρκεια του 2023 η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ αν και είχε επισημάνει εγγράφως προς την τότε διοίκηση του οργανισμού τα προβλήματα, δεν είχε γίνει καμιά διόρθωση των δυσλειτουργιών.
Με την αλλαγή της διοίκησης προχώρησε και η αντιμετώπιση των συγκεκριμένων προβλημάτων. Ήδη από τις 12 επισημάνσεις της ΕΕ (9 δομικές και 3 τεχνικές) έχουν ικανοποιηθεί οι έξι.
Στη συνάντηση του με τον κ. Βοϊτσεχόφσκι, ο υπουργός θα συνοδεύεται από τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Κυριάκο Μπαμπασίδη και τους Αντιπροέδρους του οργανισμού Ελευθέριο Ζερβό και Ιωάννη Κουρδή.
Όσον αφορά το Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας ο υπουργός θα εκφράσει την ικανοποίηση του για το νέο Κανονισμό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που ετέθη σε ισχύ στις 25 Μαΐου 2024, θα υπογραμμίσει ωστόσο ότι απαιτούνται και άλλα βήματα προς την κατεύθυνση της περαιτέρω βελτίωσης του.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- HΠΑ: Η Μινεσότα αποτυγχάνει να αποτρέψει την αύξηση των πρακτόρων της ICE
- Ισραηλινή επίθεση στον νότιο Λίβανο
- Toυρκικό μπλόκο σε κονβόι με ανθρωπιστική βοήθεια για τους Κούρδους του Κομπάνι
- Κακοκαιρία Κυριακής: Σε κατάσταση “Red Code” έθεσε η Πολιτική Προστασία μεγάλος μέρος της χώρας
- Πιερρακάκης: “Η δύναμη της Ευρώπης δεν ήταν ποτέ η τελειότητα, ήταν η επιμονή”
- Μπλακάουτ σε Ουκρανία και Μολδαβία
- BBC: Το Ισραήλ στοχεύει σε αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν και βλέπει τώρα μια “χρυσή ευκαιρία”
- Η Ρωσία θα επιτρέψει τις εξαγωγές βενζίνης για τους παραγωγούς μέχρι τον Ιούλιο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








