Θα είναι η τρίτη διαδοχική θητεία για τον κ. Στουρνάρα και είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά - Το «ευχαριστώ» Στουρνάρα
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννη Στουρνάρα.
Η κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη την ανεξαρτησία και το καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος, προτείνει την ανανέωση της θητείας του νυν διοικητή, Γιάννη Στουρνάρα.
Να σημειωθεί ότι θα είναι η τρίτη διαδοχική θητεία για τον κ. Στουρνάρα και είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά.
Ο Ξενοφών Ζολώτας είχε διατελέσει επίσης επικεφαλής της ΤτΕ για τρεις θητείες, ωστόσο δεν ήταν συνεχείς.
Το «ευχαριστώ» Στουρνάρα
Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας προέβη στην ακόλουθη δήλωση, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.
«Η πρόταση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για τρίτη, συνεχόμενη θητεία μου στη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αποτελεί τη μεγαλύτερη τιμή για μένα και έκφραση εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου.
Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα παραμείνω προσηλωμένος στη βασική αποστολή αυτού του σημαντικού θεσμού, που το 2028 συμπληρώνει εκατό χρόνια ζωής, έχοντας διαδραματίσει πρωτεύοντα και δημιουργικό ρόλο στις οικονομικές εξελίξεις, δηλαδή στη διασφάλιση της νομισματικής σταθερότητας και της ευστάθειας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας προς όφελος της χώρας και των Ελλήνων πολιτών.»
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος, τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας, το οποίο θα διαμορφώσει την πρότασή του προς το Υπουργικό Συμβούλιο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Φυσικό αέριο: Έσπασε το φράγμα των 100 ευρώ στο TTF
- Προς συμφωνία Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και Καναδά για κρίσιμες πρώτες ύλες
- Eurovision 2027: 36 χώρες είπαν το «ναι», σε εκκρεμότητα η συμμετοχή Ισπανίας και Σλοβενίας
- Ισραήλ: Εκλογικό αδιέξοδο με Νετανιάχου και Άιζενκοτ. Χωρίς αυτοδυναμία τα δύο στρατόπεδα
- Ισπανία: Τουλάχιστον 68 οι νεκροί από τη φονική σύγκρουση δύο τρένων υψηλής ταχύτητας. Δεκάδες τραυματίες
- Προβάδισμα Νετανιάχου με 54 έδρες, αλλά χωρίς αυτοδυναμία στις εκλογές του Ισραήλ. Ρυθμιστές οι αραβικοί σχηματισμοί
- Τραγωδία στην Ισπανία: Δεκάδες νεκροί από τη σύγκρουση τρένων υψηλής ταχύτητας
- Φυσικό αέριο: Νέο άλμα στις ευρωπαϊκές τιμές, πάνω από τα 99 ευρώ η μεγαβατώρα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









