Στρέφει την προσοχή του στη νέα του εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, σε μια περίοδο έντονων ανακατατάξεων στον κλάδο της AI
Ο Ριντ Χόφμαν, συνιδρυτής του LinkedIn και μία από τις πιο αναγνωρίσιμες μορφές της Silicon Valley, πρόκειται να αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft Corp. αργότερα μέσα στη χρονιά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Ο Αμερικανός επιχειρηματίας και επενδυτής επιχειρηματικών κεφαλαίων φέρεται να αποφάσισε να μην συνεχίσει τη θητεία του, καθώς επιθυμεί να επικεντρωθεί περισσότερο στη νέα του δραστηριότητα στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης.
Η αποχώρηση του Χόφμαν σηματοδοτεί το τέλος μιας σημαντικής περιόδου συνεργασίας με τη Microsoft, στην οποία εντάχθηκε ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου το 2017, μετά την εξαγορά του LinkedIn από τον τεχνολογικό κολοσσό. Η συμφωνία, ύψους 26,2 δισ. δολαρίων, αποτέλεσε τότε τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Microsoft και ενίσχυσε αποφασιστικά την παρουσία της στον χώρο των επαγγελματικών δικτύων.
Σύμφωνα με τη Microsoft, η απόφαση του Χόφμαν δεν συνδέεται με κάποια διαφωνία ως προς την πολιτική, τη στρατηγική ή τη λειτουργία της εταιρείας. Η κίνηση έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία ο ίδιος έχει αυξήσει σημαντικά την ενασχόλησή του με την τεχνητή νοημοσύνη, τόσο ως επιχειρηματίας όσο και ως επενδυτής.
Ο Χόφμαν θεωρείται από τους ανθρώπους που συνέβαλαν στη διαμόρφωση του σύγχρονου τεχνολογικού οικοσυστήματος, με ρόλο σε εταιρείες όπως το LinkedIn, αλλά και με ισχυρή παρουσία στον χώρο των venture capital μέσω της Greylock Partners. Η αποχώρησή του από το Δ.Σ. της Microsoft αναδεικνύει και τη μετατόπιση του ενδιαφέροντος κορυφαίων στελεχών της τεχνολογίας προς την AI, έναν τομέα που πλέον βρίσκεται στο επίκεντρο του ανταγωνισμού μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Λαγκάρντ: Η Ευρώπη αντιμετωπίζει πρωτοφανή κίνδυνο αποκοπής από την Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ο αναλυτής που «είδε» το 5% στα 10ετή προειδοποιεί: Το selloff στα ομόλογα δεν έχει τελειώσει
- Aegean: Αύξηση εσόδων και επιβατών, αλλά πίεση στην κερδοφορία από καύσιμα και Μέση Ανατολή
- Τραμπ: «Ο μόνος έλεγχος που χρειάζεται το AI είναι ένας ισχυρός και έξυπνος πρόεδρος»
- Αυτοκατανάλωση με νέους κανόνες: Τι αλλάζει για τα φωτοβολταϊκά και τα «πάνελ του μπαλκονιού»
- ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
- LAMDA DEVELOPMENT Α.Ε. - Πρόσκληση στην Παρουσίαση Οικονομικών Αποτελεσμάτων Α Εξαμήνου 2026
- ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








