Πρόσωπα

Οι νέες μπίζνες του φαρμακοβιομήχανου Αχιλλέα Βιγκόπουλου στην αισθητική ιατρική

O Aχιλλέας Βιγκόπουλος δοκιμάζει τις δυνάμεις του σε new age προϊόντα αισθητικής

Τέως βασικός μέτοχος της φαρμακοβιομηχανίας γενοσήμων Genepharm, ο Αχιλλέας Βιγκόπουλος επιχειρεί πλέον σε ένα παρεμφερές, αλλά πιο glamorous κομμάτι της

Στην ίδρυση νέας εταιρείας με την ονομασία Novimed προχώρησε το καλοκαίρι ο γνωστός φαρμακοβιομήχανος και τακτικός πριν κάποια χρόνια στους κοσμικούς κύκλους, Αχιλλέας Βιγκόπουλος, με το αρχικό κεφάλαιο σύστασης της επιχείρησης να είναι 100 χιλιάδες ευρώ.

Λίγους μήνες μετά και μετά από σχετική προετοιμασία, η εταιρεία φαίνεται πως αποκτά υπόσταση και ξεκινά σταδιακά την πορεία της στην ελληνική αγορά. Μάλιστα, η επίσημη παρουσίασή της αναμένεται να γίνει τις επόμενες εβδομάδες, παρουσία του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του FinancialReport από την 1η Ιανουαρίου η Novimed είναι η αποκλειστική αντιπρόσωπος στην Ελλάδα και στην Κύπρο της Αυστριακής εταιρείας Croma Pharma GmbH. Κατά όσα αναφέρονται στον ηλεκτρονικό της ιστότοπο, η Croma Pharma με παρουσία σε 70 χώρες είναι μία από τις ηγέτιδες εταιρείες στο χώρο της αισθητικής ιατρικής, διαθέτοντας ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο premium προϊόντων που στόχο έχουν την αναγέννηση του δέρματος του προσώπου.

Σε αυτά, βασική θέση κατέχει η νέα βοτουλινική τοξίνη τύπου Α, η οποία πλαισιώνεται από μια ολοκληρωμένη σειρά ενέσιμων υαλουρονικού οξέως, από ενέσιμα πολυνουκλεοτίδια (PhilArt®), τα οποία αποτελούν την τελευταία τάση της αναγεννητικής ιατρικής, καθώς και από μια σειρά προϊόντων περιποίησης προσώπου.

Η πορεία της Croma Pharma ξεκίνησε το 1976 και η συνεργασία με τη Novimed οριστικοποιήθηκε μέσα στο 2023. Η Croma Pharma διαθέτει στην παρούσα φάση 15 αντιπροσωπείες στην Ευρώπη και στη Βραζιλία, ενώ προϊόντα της υπάρχουν μέσω αποκλειστικών αντιπροσώπων σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, η Κίνα και η Νέα Ζηλανδία.

Οι εγκαταστάσεις της Croma Pharma στην Αυστρία

Ο Αχιλλέας Βιγκόπουλος έχει να ακουστεί στο ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα από το 2019, όταν η ελληνική φαρμακοβιομηχανία Genepharm, την οποία είχε ιδρύσει ο πατέρας του Νικόλαος το 1968, το 2019 πέρασε εξ ολοκλήρου στα χέρια της ιορδανικής MS Pharma, με πρόεδρό της τον Shuktian Faisal.

Χρυσάφι για την Genepharm

Πληροφορίες μάλιστα ανέφεραν εκείνον τον καιρό ότι το τίμημα της εξαγοράς είχε αγγίξει τα 100 εκατ. ευρώ, την ώρα που οι δανειακές υποχρεώσεις της εταιρείας, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές έφταναν τα 30-40 εκατ. ευρώ.

Η Genepharm, η οποία εδρεύει στην Παλλήνη, δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και διανομή γενόσημων φαρμάκων. Το 1986 ξεκίνησε η εξαγωγική της δραστηριότητα. Έκτοτε, η εταιρεία έχει διευρύνει τη δράση της με εξαγωγές σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική, Ασία και Βόρεια & Νότια Αμερική. Σήμερα, διατηρεί δίκτυο με πάνω από 223 πελάτες σε συνολικά 70 χώρες.

Άποψη των εγκαταστάσεων της Genepharm στην Παλλήνη

Το 2022, στον τελευταίο της δημοσιευμένο ισολογισμό, είχε παρουσιάσει κύκλο εργασιών της τάξης των 60,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος, οπότε και είχε κλείσει τη χρονιά με τζίρο 58,2 εκατ. ευρώ.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu