Πολιτική

Π. Mαρινάκης: Πρωτόγνωρο να συγκεντρώνει 230 ψήφους το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο

«Όταν πιστεύεις στην επιστολική ψήφο την πιστεύεις συνολικά», τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ερωτηθείς για την τροπολογία που κατέθεσε χθες η κα. Κεραμέως για επέκταση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «η πρόθεσή της κυβέρνησης είναι  να επεκταθεί το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου στους εκλογείς του εξωτερικού είχε εκφρασθεί για όταν ωριμάσουν οι συνθήκες και αυτό έγινε όταν το νομοσχέδιο συγκέντρωσε 230 ψήφους, κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα».

Σχολιάζοντας  τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που έκανε λόγο για αιφνιδιασμό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «προϋπήρξε εκτενής διαβούλευση για την επιστολική ψήφο για τα τεχνικά ζητήματα και το αδιάβλητο της διαδικασίας, ενώ έρχεται σε έναν ουδέτερο χρόνο  στην αρχή της συζήτησης και κατέληξε «Όταν πιστεύεις στην επιστολική ψήφο την πιστεύεις συνολικά. Το πρώτο βήμα είναι οι ευρωεκλογές και το δεύτερο οι εθνικές για τους εκλογείς του εξωτερικού».

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο μετά τη σημερινή αναβολή λόγω της ασθένειας του πρωθυπουργού ενώ ακυρώνεται  το ταξίδι που θα έκανε στις ΗΠΑ σύμφωνα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Επίσης αναφέρθηκε στο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, λέγοντας πως: «Έχουμε μια σημαντική συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου, το μηνιαίο, με κορυφαία παρέμβαση για μένα ο χάρτης δικαστηρίων, ένα εκ των θεμάτων που θα συζητηθούν. Το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είναι ζήτημα δικαιωμάτων και ο πρωθυπουργός απάντησε ότι όσοι συμμετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο έχουν αυξημένη θεσμική υποχρέωση. Δεν πρέπει να προκαταλαμβάνουμε τη στάση ενός βουλευτή καταρχάς, θα δούμε πρώτα πως θα τοποθετηθούν οι υπουργοί μετά την αρχική εισήγηση, ποια θα είναι η στάση. Είναι απόφαση του πρωθυπουργού ποιος είναι ικανός να είναι στο υπουργικό συμβούλιο. Προσωπικά θεωρώ ότι όταν συμμετέχεις σε ένα σύνολο, στηρίζεις τις αποφάσεις.

Απόλυτος σεβασμός στην Εκκλησία που διαχρονικά είχε μία στάση διατήρησης της κοινωνικής συνοχής. Είναι σεβαστές οι απόψεις της. Εμείς εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας με το οποίο έχουμε εκλεγεί από τους Έλληνες πολίτες με ένα ποσοστό μεγαλύτερο από τις προηγούμενες φορές παρά τα δύσκολα χρόνια εισαγόμενων κρίσεων. Υπάρχει εκτελεστική και νομοθετική εξουσία».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πολιτική

close menu